Göynük Boyacılar Köyü

Göynük Boyacılar Köyü

Boyacılar Köyü haberleri, Göynük Boyacılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Boyacılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Boyacılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Göynük Boyacılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Boyacılar köyü son dakika gelişmeleri, Boyacılar köyüne özgü yemekler, Göynük Boyacılar köyünün tarihi, Boyacılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Boyacılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Boyacılar, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Boyacılar Köyü Resimleri ve Boyacılar  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göynük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Göynük Bolu Arası Kaç Km? Göynük Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Göynük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Göynük Boyacılar Köyünde doğan biri var mı? Göynük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Boyacılar, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında fazla bilgi yoktur. Ancak yöredeki bazı köylerle birlikte halen dini bayramların ikinci ve üçüncü günleri tüm köylü ve misafirler, köylünün getirdiği yemekleri köy odasında hep birlikte yerler. Bunlardan akşam yemeği pilav ve komposto veya ayran şeklinde verilir. Ramazan ayı boyunca her iftar akşam saatlerinde tüm erkekler bir evde toplanıp iftar ederler. Ertesi gün aynı ev bu sefer kadınları misafir eder. Ve ramazan bitinceye kadar bu başka evlerde böylece devam eder. Bu da göstermektedir ki köyde birçok yerin aksine insanlar arası sıcak ilişkiler devam etmektedir. Büyük kırgınlıklar yaşanmamaktadır. Boyacılar için söylenebilecek en önemli şey belki de şu olabilir. Köy derneği-heyeti hala aktif olarak çalışmakta, köy içerisinde veya köyü ilgilendiren konularda gerekirse köylünün tamamının katılımını sağlayarak toplantılar yapıp alınan karararın takipçisi olunmaktadır. Karara varıldıktan sonra muhalefet mantığı ortadan kalkmaktadır. Ayrıca her yıl yaz mevsimi başlarken Hacet Bayramı adıyla yağmur duasına çıkılır. Bu arada kazanlar dolusu pilav ve ayran hep birlikte yenir. Son zamanlarda pilav ve ayrana yemek de eklenmeye başlamıştır.

En yaygın yöresel yemekleri, buğday çimlendirilerek yapılan ve Uğut olarak tabir edilen tatlısı, peynirin kavrulmasıyla elde edilen yöreye has Hoşmerim ("Höşmelim" diye tabir edilir), Kol Böreği, ekmek fırınında pişirilen doğal Kabak ve ve yöresel usulle yapılan Mantıdır.

Tarım ve hayvancılık yapılan köy halkı oldukça misafirseverdir.Bolu iline 132 km, Göynük ilçesine 32 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Aynı zamanda faaliyete geçmemiş, fakat yapımı tamamlanmış olan üç katlı, değirmen olarak tasarlanan bir binası bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.