Göynük Dedeler Köyü

Göynük Dedeler Köyü

Dedeler Köyü haberleri, Göynük Dedeler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dedeler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Dedeler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Göynük Dedeler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dedeler köyü son dakika gelişmeleri, Dedeler köyüne özgü yemekler, Göynük Dedeler köyünün tarihi, Dedeler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dedeler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dedeler, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dedeler Köyü Resimleri ve Dedeler  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göynük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Göynük Bolu Arası Kaç Km? Göynük Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Göynük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Göynük Dedeler Köyünde doğan biri var mı? Göynük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dedeler, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi olmamakla beraber bir rivayet vardır. Bu rivayete göre, Eskiköy diye anılan yerde Karacaahmet soyundan "Yargeldi Efendi" olarak bilinen zatın türbesi olduğu ve akli dengesi yerinde olamayan kişilerin türbenin alt katındaki mahzende müzikle tedavi edildiği söylenmektedir. Halen türbe aktif olarak ziyarete açıktır.Dedeler köyünde de bölge köylerinin birçoğunda olduğu gibi bahar aylarında "Hacet Bayramı" adı altında bir tören düzenlenmektedir. Köy türbe meydanında yemekler hazırlanıp bütün köylü ve diğer köylerden gelen misafirlerle beraber yendikten sonra öğle namazı kılınarak yağmur duası yapılır. Ramazan aylarında hemen hemen her gün bir kişi tarafından köy odasında iftar yemeği verilir ve topluca bu davete iştirak edilir. Dedeler köyünde sünnet merasimleri, kına gecesi ile tertip edilir ve bir düğün kınası nasıl olursa hemen hemen bu şekilde düzenlenir.Bolu il merkezine 120, Göynük ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve Hayvancılığa dayalıdır. Kümes Hayvancılığı yoğun şekilde yapılmaktadır. Ayrıca Gürmen m

evkiinde, damızlık yumurtlatma kümesleri mevcuttur. Köyde benzin istasyonu, 5 adet market, giyim mağazası, nalburiye, inşaat malzemeleri satışı ve Pazar günleri kurulan halk pazarı bulunmaktadır. Ayrıca köyde Orman İşletme deposu da bulunmaktadır. Köyde Dedeler Köyü Kalkındırma Kooparatifi faaliyet göstermektedir Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefonvardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.