Göynük Kaşıkçışeyhler köyü

Göynük Kaşıkçışeyhler köyü

Kaşıkçışeyhler Köyü haberleri, Göynük Kaşıkçışeyhler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kaşıkçışeyhler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Kaşıkçışeyhler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Göynük Kaşıkçışeyhler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaşıkçışeyhler köyü son dakika gelişmeleri, Kaşıkçışeyhler köyüne özgü yemekler, Göynük Kaşıkçışeyhler köyünün tarihi, Kaşıkçışeyhler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaşıkçışeyhler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaşıkçışeyhler, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaşıkçışeyhler Köyü Resimleri ve Kaşıkçışeyhler  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göynük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Göynük Bolu Arası Kaç Km? Göynük Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Göynük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Göynük KaşıkçışeyhlerKöyünde doğan biri var mı? Göynük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kaşıkçışeyhler, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün adının nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi olmamakla birlikte köy orman köyü olduğundan dolayı geçmişte tahta kaşık oymacılığı yapan şeyhler olduğu düşünülmektedir Köyünde buradan yola çıkarak Kaşıkçışeyhler ismini aldigi yaygın görüştür.Köyde eski el sanatları tamamen bitmiş köy halkı günümüzde tavukçuluk tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır.Köyün gelenek, görenekleri hakkında bilgi yoktur. Meşhur Yemekleri: :Keşkek baş yemekdir.Ancak hazırlaması zordur.Özel günlerde yapılır.Hacet Bayramında yapılan tereyağlı,etli bulgur pilavı. Mantı çeşitleri de meşhurdur.(Zahmetlidir)Köy merkez köy dahil üç mahalleden olusmaktadır.Yağcılar Mahallesi ve Bekirler Mahallesidir. Bolu iline 140 km, Göynük ilçesine 40 km uzaklıktadır.Sakarya'ya 83 km ve Taraklı İlçesine 18 km'dirKöyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve [[hayvancılık|ve tavukçuluk,a dayalıdırKöyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.