Göynük Tekirler Köyü

Göynük Tekirler Köyü

Tekirler Köyü haberleri, Göynük Tekirler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tekirler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Tekirler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Göynük Tekirler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tekirler köyü son dakika gelişmeleri, Tekirler köyüne özgü yemekler, Göynük Tekirler köyünün tarihi, Tekirler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tekirler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tekirler, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tekirler Köyü Resimleri ve Tekirler  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göynük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Göynük Bolu Arası Kaç Km? Göynük Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Göynük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Göynük Tekirler Köyünde doğan biri var mı? Göynük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tekirler, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir mahalledir.Roma dönemine ve Bizans dönemine ait buluntular Selçuklu ve Osmanlıdan önce de burada yerleşimin olduğuna işaret etmektedir.Civar köylerin birçoğunda olduğu gibi bayram günlerinde köy yemeği (kolanga) düzenlenmektedir. Yöredeki bazı köylerle birlikte halen dini bayramların ikinci ve üçüncü günleri tüm köylü ve misafirlerce köylünün getirdiği yemekler ile kazanlar dolusu pilav ve ayran köy dernek odasında hep birlikte yenir. Son zamanlarda pilav ve ayrana yemekler eklenmeye başlamıştır. Köy meydanında yemekler hazırlanıp bütün köylü ve diğer köylerden gelen misafirlerle beraber yenmesi adeti köy derneği tarafından sürdürülmektedir. Ramazan aylarında hemen hemen her gün bir kişi-aile tarafından köy odasında iftar yemeği verilir ve topluca bu davete iştirak edilir. Ramazan ayı boyunca her iftar akşam saatlerinde tüm köylü köy odasında topluca iftarını açmaktadır. Ramazan geceleri iftardan sahura kadar sürmektedir. Bayramlarda caminin önünde bayramlaşılır, kızlı- erkekli çocuklar evlerden şeker toplar, el öperler. Köy derneği-heyeti aktif olarak çalışmakta, köy içerisinde veya köyü ilgilendiren konularda gerekirse köylünün tamamının katılımını sağlayarak toplantılar yapıp alınan kararların takipçisi olunmaktadır. Düğünleri, sünnet merasimleri, kına gecesi ile tertip edilir. Düğünler en az 2 gün sürmektedir.

Bolu iline 140 km, Göynük ilçesine 40 km, Ankara ya 210 km uzaklıktadır.Genel olarak düzlük bir alana kuruludur.Rakımı 1040 metre civarıdır.Batısından ve doğusundan geçen sulak dereler ile ortasında yer alan bir kuru dereye sahiptir.Yazları azalsa da kendine yeter seviyede suya ve sulama maksatlı bir büyük havuza sahiptir.Bolu ve Abant deprem üs merkezleri etkisindedir.Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’nda 2. derece tehlikeli bölge içindedir.Özellikle köyün girişinde boğaz denen bölgede dik yamaçlarda küçük çaplı kaya düşmeleri olabilmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.