GSO UR-GE şekerli ürünler ihracat takımı projesi açılış toplantısı yapıldı

GSO UR-GE şekerli ürünler ihracat takımı projesi açılış toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programı...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programı kapsamında gerçekleştirilen Şekerli Ürünler İhracat Takımı Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı.

Toplantıya, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, Target Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin ve şekerleme, çikolata üretimi yapan firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda projeyle ilgili bilgiler veren Mustafa Bayram, projede yer alan firmalara yönelik gerçekleştirilen ihtiyaç analizi çalışmasının sonuçlarını sunarak, önümüzdeki dönemde proje kapsamında yapılacak olan eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetleriyle ilgili yol haritasını anlattı. Firmaların analiz sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, 2018 yılında yürütülmesi planlanan faaliyetlerle ilgili ortak görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca projede yer alan firmalara şekerli ürünler sektörü ihtiyaç analizi raporu ve her firmaya özel hazırlanan firma karneleri dağıtıldı.

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü yaptığı değerlendirmede oda olarak, 7 farklı sektöre yönelik UR-GE projesi yürütüldüğünü söyledi. Şekerli ürün üretiminin Gaziantep gıda sektörü içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Göncü, "Türkiye'de şekerli ve çikolatalı mamuller sektörünün başlangıcı, küçük imalathanelerde üretilen lokum ve helva gibi geleneksel Türk şekerlemelerinin üretimi ile başlamıştır. Bugün sektör, geleneksel üretim yöntemleriyle birlikte modern üretim teknolojilerinin de kullanıldığı ve üretiminde kullanılan hammaddeler, yardımcı maddeler ve ambalaj malzemeleri ile yan sanayisini de geliştiren önemli sektörlerden birisi durumuna geldi. Bu açıdan yapılan UR-GE projelerini çok önemsiyoruz. Özellikle yurtdışına yönelik düzenlenecek olan pazarlama faaliyetleri ile firmalarımız yeni müşterilere ulaşma şansını yakalıyor, dünyada sektörün üretimine yönelik ortaya çıkan trendleri yerinde izleme fırsatı buluyor" diye konuştu.

UR-GE Projeleri nedir?

Şekerli Ürünleri İhracat Takımı UR-GE Projesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülüyor. Proje kapsamında firmalar, GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı pazarlama faaliyetleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor. GSO'nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75'i Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.