Güdül Akbaş Köyü

Güdül Akbaş Köyü

Akbaş köyü haberleri, Güdül Akbaş köyü güncel son dakika gelişmeleri , Akbaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Akbaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güdül Akbaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akbaş köyü son dakika gelişmeleri, Akbaş köyüne özgü yemekler, Güdül Akbaş köyünün tarihi, Akbaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akbaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akbaş, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akbaş Köyü Resimleri ve Akbaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Güdül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güdül Ankara Arası Kaç Km? Güdül Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Güdül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Güdül Akbaş Köyünde doğan biri var mı? Güdül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akbaş, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Akbaş mahallesinin tarihi geçmişi ele geçen çeşitli tarihi kalıntılara göre, Milattan önce (MÖ) 3000- 3500 yıllarına yani Etiler dönemine kadar dayanır.Bölge daha sonra Frigyalılar, Romalılar,Bizans döneminde anılan devletlerin yönetiminde kalmıştır. 1071 Malazgirt savaşından sonra Anadolu'nun Türkleşme sürecinde bölge Anadolu Selçukluların idaresine geçerek Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Mesut'un eniştesi Ankara Emiri Şehabüldevle Güdül Bey zamanında bugünkü yerine kurulduğu sanılmakla birlikte halkın göçebe hayatına yatkın olması nedeniyle kalıcı konutlar yapılmamış basit barınaklarda yaşam sürdürülmüştür. Akbaş mahallesinin eski adından da anlaşılacağı üzere tarihi süreçte meydana gelen depremlerle viraneye dönmüş ve "Karaviran" adı verilmiştir. Osmanlı İmparatorluğunun yıkılması, yerine Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıile birlikte mahalle 1957 yılına kadar Ayaş ilçesine bağlı iken 1957 yılından sonra Güdül'ün ilçe olması ile birlikte Güdül ilçesine bağlanmış olup, adı da Akbaş mahallesi olarak tescil edilmiştir.Ankara iline 96 km, Güdül ilçesine 6 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.