Güdül Akçakese Köyü

Güdül Akçakese Köyü

Akçakese köyü haberleri, Güdül Akçakese köyü güncel son dakika gelişmeleri , Akçakese köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Akçakese köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güdül Akçakese köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçakese köyü son dakika gelişmeleri, Akçakese köyüne özgü yemekler, Güdül Akçakese köyünün tarihi, Akçakese köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçakese köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akçakese, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçakese Köyü Resimleri ve Akçakese köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Güdül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güdül Ankara Arası Kaç Km? Güdül Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Güdül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Güdül Akçakese Köyünde doğan biri var mı? Güdül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akçakese, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün Türk tarihi Selçukluların Malazgirt muharabesiyle birlikte başlar: Malazgirt zaferinden kısa bir süre sonra Güdül ve çevresine Türkler yerleşmeye başlamıştır ve Akçakese köyünün bu dönemende türkleşen köylerden biri olduğu sanılır. Zamanın adetlerine göre Çağa veya Güdül gibi Akçakese köyüne çok yakın olan (18 km’lik mesafe) kasabalara Selçuklu komutanların isimleri verilmiştir (Şehabüldevle Güdül Bey ve Çağrı Bey)[1]. Akçakese köyünün hicri takvime göre sene 868’den (Miladi 1463) itibaren Osmanlı devleti belgelerinde isim olarak geçtiği bilinir ve köyde eskiden bir Osmanlı darphanesi bulunmuştur. „Akça(e) kese“ isminin bundan dolayı Gümüş Akçelerin baskısından geldiği sanılır. Özellikle Akçakese köyüne yakın olan Beypazarı ilçesinde bugünümüze kadar Gümüş işlemleri meşhurdur.[2]Ankara iline 85 km, Güdül ilçesine 23 km uzaklıktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.