Güdül Çağa Köyü

Güdül Çağa Köyü

Çağa köyü haberleri, Güdül Çağa köyü güncel son dakika gelişmeleri , Çağa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Çağa köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güdül Çağa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çağa köyü son dakika gelişmeleri, Çağa köyüne özgü yemekler, Güdül Çağa köyünün tarihi, Çağa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çağa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çağa, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çağa Köyü Resimleri ve Çağa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Güdül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güdül Ankara Arası Kaç Km? Güdül Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Güdül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Güdül Çağa Köyünde doğan biri var mı? Güdül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çağa, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çağa’nın, esasında bilinen bir tarihi yoktur. Ancak, komşu mahalleler, komşu yerleşim yerleri ve Çağa’da yaşamlarını sürdüren ileri yaşlı insanlardan alınan bilgilere göre, Anadolu Selçuklu Beyleri’nin Uç Beyi olarak bilinen Çağabey’in buraya gelip yerleştiği ve ismini de bu yöreye verdiği bilinmektedir. Çağa, 1980 yılında belediyelik olmuştur.

Belediyelik zamanında iki ana bölgeye ayrılmış haldeydi. Merkez tarafında Fatih ve Mescit Mahalleleri, merkeze 6 km ötede Beypazarı-Ankara yolu kenarında Güneyce ve Çağabey (Çağakent) Mahalleleri mevcuttu. 2014 yılında çıkan yasa ile tüm mahalleler tek çatı altında toplanarak, Çağa adı ile tek mahalle olmuştur. Daha sonradan eski Güneyce ve Çağabey (Çağakent) Mahalleleri'nin sınırlarında oluşacak şekilde Güneyce adı ile yeni bir mahalle kurulmuştur. Çağa Mahallesi, şu an eski Fatih ve Mescit Mahallelerinin sınırlarında oluşur.

Ankara il merkezine 76 km, Güdül ilçesine 15 km uzaklıktadır. Çağa Ankara’nın kuzeybatısında yer alır. Çağa’nın batısında Beypazarı, güneydoğusunda Ayaş, kuzeydoğusunda Güdül ve kuzeybatısında Uruş vardır.

Çağa halkının büyük çoğunluğu, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Sebzecilik ve meyvecilik ileri seviyededir. Ankara’ya çok yakın olması dolayısıyla da ticari faaliyetler gelişmiş durumdadır. Güdül’ün termal suyunun çıkış merkezi olan Çağa, bu yönüyle de yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Bölgeye termal tesisler inşa edilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.