Güdül Kavaközü Köyü

Güdül Kavaközü Köyü

Kavaközü köyü haberleri, Güdül Kavaközü köyü güncel son dakika gelişmeleri , Kavaközü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Kavaközü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güdül Kavaközü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavaközü köyü son dakika gelişmeleri, Kavaközü köyüne özgü yemekler, Güdül Kavaközü köyünün tarihi, Kavaközü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavaközü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavaközü, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavaközü Köyü Resimleri ve Kavaközü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Güdül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güdül Ankara Arası Kaç Km? Güdül Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Güdül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Güdül Kavaközü Köyünde doğan biri var mı? Güdül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavaközü, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin en eski adı Hamidiye, daha sonraki adı ise Cimder'dir. Daha sonraları mahallenin aşağı kısımlarında bulunan Kavak dallarının çok olması nedeniyle Kavaközü veya bir dağın dibinde ve bir kavağın altında olan bir yerleşimden dolayı kavağın özü manasına yani Kavak ağacının dibinde veya altında yerleşim manasına kullanılmıştır. İlk adının Hamidiye olması Osmanlı saraylarına dayanır. Cimder olmasının sebebi de bu mahallede bulunan Samut Bali ismindeki bir evliyadan kaynaklanmaktadır. Burada yatan zat rivayete göre gece köylülerin ekinlerini biçer gündüzleri de sığırlarını otlatırmış. Bu işe şaşan çevre köylüler "Cinliler sizin işinize akıl ermez cin mi derdiniz" şeklinde bir atıfta bulunurlar. Cinniler manasına gelen cinder daha sonra Cimder şeklini almıştır. Daha sonraları da Kavaközü adını almıştır. Rivayete göre Osmanlı döneminde mahallede bir Osmanlı mutfağı olduğu, burada yemek yapıldığı, iaşesinin de İstanbul'dan geldiği, hatta bazı evlerde buralarda kullanılan kazanların bulunduğu söylenilmektedir.Ankara iline 102 km, Güdül ilçesine 12 km uzaklıktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.