Güdül Sapanlı Köyü

Güdül Sapanlı Köyü

Sapanlı köyü haberleri, Güdül Sapanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri , Sapanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Sapanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güdül Sapanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sapanlı köyü son dakika gelişmeleri, Sapanlı köyüne özgü yemekler, Güdül Sapanlı köyünün tarihi, Sapanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sapanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sapanlı, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sapanlı Köyü Resimleri ve Sapanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Güdül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güdül Ankara Arası Kaç Km? Güdül Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Güdül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Güdül Sapanlı Köyünde doğan biri var mı? Güdül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sapanlı, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Güdül Sapanlı Köyü, Oğuz soyundan gelmiş. Anadolu Selçuklular döneminden gelen bir kavimin koludur. Bu kavimin kolu 1163 yılında dağılmış bazı aileler ankara’nın çeşitli yerlerine gitmiş. Bazı ailelerde güdül beyin’den toprak talep etmiş. Bu küçük aile grubu avcılık geleneği yüksek ve üstün olmasından dolayı sapan olarak anılmış ve belli bir dönem sonunda kişilere sapanlılar diyerek ismi sapanlı mahallesi olarak kalmıştır

Güdül İlçesi, Sapanlı Köyü geleneklerine çok bağlı ve de tarihine vatanına önem veren bir köy olup geçmişten gelen insan ve doğa sevgisi olan bir toplumdur. Halkın %95 dağılmış olup başka illerde yaşarken cenaze ve düğün gibi çeşitli sosyal aktiflerde bir araya gelirler. Oyunlarında genelde Ankara oyun havaları olup kültürel olarak bir derneği vardır. Geleneksel damak tadında yemekleri ünlüdür.Ankara iline 86 km, Güdül ilçesine 4 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.