Gülağaç Camiliören Köyü

Gülağaç Camiliören Köyü

Camiliören Köyü Haberleri, Gülağaç Camiliören Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Camiliören Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Camiliören Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gülağaç Camiliören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Camiliören köyü son dakika gelişmeleri, Camiliören köyüne özgü yemekler, Gülağaç Camiliören köyünün tarihi, Camiliören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Camiliören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Camiliören , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Camiliören Köyü Resimleri ve Camiliören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gülağaç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülağaç Aksaray Arası Kaç Km? Gülağaç Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Gülağaç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Gülağaç Camiliören Köyünde doğan biri var mı? Gülağaç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Camiliören , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür.

Camiliören Köyü Aksaray'a bağlı iken Gülağaç ilçe olunca Gülağaç İlçesine bağlanmıştır. Kuruluşu çok eski tarihlerde olup yeterli araştırma yapılmamıştır. Köy ve çevresinde yeraltında kayadan oyularak yapılmış çok sayıda yaşam alanları bulunmaktadır. 2003'te yapılan ilk inceleme ve yüzey araştırmalarına göre köyde geç Bizans dönemi yapı mimarisiyle karşılaşılmıştır. Köyün eski doku üzerinde kurulmuş olduğu ve eski evlerin çoğunda Hristiyanlık döneminden kalma birbirleriyle dehlizlerle bağlantılı, kubbe kemerli, nişli, havalandırma bacalı yapılardaki ortak özellikler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Camiliören Köyünün kuzeyinde Böğrüdelik Mevkiinde yaklaşık 1 km’lik bir alanda geç Roma'ya da Bizans kalıntıları vardır. Köyün Çukurören mevkiinde bulunan yer altı şehirleri Kapadokya yer altı şehirleriyle aynı döneme ait olduğu tahmin edilmektedir. Çukurören Mevkii sit alanı olarak kabul edilmiş olup içinin temizlenmesi halinde turizme kazandırılabilir.

Bugünkü Camiliören'in Selçuklu mimarisine benzeyen Eski Cami etrafında kervancılar ve göçlerle kurulduğu sanılıyor.

Aksaray il merkezine 40 km, Gülağaç ilçesine 12 km uzaklıktaçdır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Camiliören köyünün ekonomik durumu tarım ve İstanbul’a dayanır.

Sulu tarım yeni açılan birkaç kuyu sınırlı arazide yapılmakta, onun dışında tarım geliri yağmura endekslidir.

Ekili alan her yıl değişmekle birlikte yaklaşık olarak 9500-10000 dekar civarındadır. Genellikle buğday, arpa, nohut, mercimek ve kabak. Suyu olan tarlalarda patates, fasulye ve pancar da ekilir. Hayvancılık olarak büyükbaş hayvanlar sütü için beslenmektedir. Küçükbaş hayvan azdır. Kümes hayvanı olarak tavuk, hindi ve kaz beslenmektedir.

Köylüler ekim ve harman dönemlerinde köyde bu işleri yaparlar.

Diğer zamanlarda İstanbul’a gidip konfeksiyon ve hurdacılık işlerinde çalışırlar.

Gençler ilkokuldan sonra İstanbul’ a gönderilir. Bu nedenle liseye, üniversiteye giden öğrenciler çok azdır.

Köyde üç bakkal, bir kahvehane iki cami vardır.

İstanbul'da köylülerin kurduğu bir dernek vardır.

Bu dernek vasıtasıyla 2005 yılında yol kenarlarına ağaç dikilmiştir.

Fakat bakımsızlıktan hıcbırısıde tutmamıstır.

Muhtarlık ve dernek girişimleri ile cenaze yıkama arabası yaptırılmıştır.

Muhtarlığın gayretiyle köyde halıcılık kursu açılmıştır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardı kapandı. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde devamlı olarak dogum konusunda uzman ebe bulunmaktadır. Asfalt yol ise devamlı olarak bozulmakta ve bazen kullanılamaz hale gelmektedir. Genelde yol her secim zamanında yapılır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.