Gülağaç Cumhuriyet Köyü

Gülağaç Cumhuriyet Köyü

Cumhuriyet Köyü Haberleri, Gülağaç Cumhuriyet Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Cumhuriyet Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Cumhuriyet Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gülağaç Cumhuriyet köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cumhuriyet köyü son dakika gelişmeleri, Cumhuriyet köyüne özgü yemekler, Gülağaç Cumhuriyet köyünün tarihi, Cumhuriyet köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cumhuriyet köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cumhuriyet , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cumhuriyet Köyü Resimleri ve Cumhuriyet köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gülağaç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülağaç Aksaray Arası Kaç Km? Gülağaç Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Gülağaç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Gülağaç Cumhuriyet Köyünde doğan biri var mı? Gülağaç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cumhuriyet , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür.DELİHEBİL köyünün tarihçesi 150-200 yıl öncesine dayanır. Ben Niyazi GEDEK'in oglu Bahri ÇAĞLAYAN babamın anlattığına göre köyün olduğu yer bir ören imiş. Burada eşkiyalık yaqpan oradan geçen kişilerden haraç alan HEBİL isimli kişi yaşıyormuş. Çevreye delihebil olarak ün salmış bir eşkiyanın adıdır bizim köyümüz. Mehendilli olarak Gedekler ve Elibolların kökü sülalesi olan ISBARTA ilinin senirkent ilçesi ulubeyli köyünden göç eden Karadeloğulları olarak üç kardeş deve ve koyun sürüleri ile konyanın yarma ilçesine gelmişler. iki kardeş yarmada kalmış deli yusuf kendine düşen deve ve koyunlarıyla aksarayın sarıatlı köyüne gelmiş. şimdiki karadölün üssün amcanın evinin olduğu yerde kalmış. Deli yusufun 3 oğlu varmış. 1. Hüseyin savran 2. Ali savran 3. Cura mehmet Bir gün Hüseyin savran Yağ,peynir satmak için deve ile nevşehire giderken Delihebil yolu kesmiş yagı peyniri almış Hüseyin savran hebil ihtiyacın kadarını al dediysede hepisini almış. Hüseyin savran hebil ben buraya gelip yerleşeceğim seni buradan kovacağım demiş. sarıatlıya dönmüş. sonra karaagıl mevkine gelmişler çadır kurmuşlar havlu çevirmişler hadda benim aklım yettiğinde celal amcaların tarlanın içinde kara taştan ağıl vardı. Daha sonra hebil öldümü orayı terkmi etti bilinmez Hüseyin savran kardeşleriyle birlikte Ahmet GEDEK in evinin olduğu yere yerleşmişler. çadırdan yerleşik düzene geçip develikler yapmışlar.

Aksaray il merkezine 30 km, Gülağaç ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ayrıca son donemde ana sınıfıda acılmıstır. orta ögeretim ve lise için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve İnternet vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum