Gülağaç Düğüz Köyü

Gülağaç Düğüz Köyü

Düğüz Köyü Haberleri, Gülağaç Düğüz Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Düğüz Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Düğüz Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gülağaç Düğüz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düğüz köyü son dakika gelişmeleri, Düğüz köyüne özgü yemekler, Gülağaç Düğüz köyünün tarihi, Düğüz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düğüz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düğüz , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düğüz Köyü Resimleri ve Düğüz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gülağaç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülağaç Aksaray Arası Kaç Km? Gülağaç Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Gülağaç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Gülağaç Düğüz Köyünde doğan biri var mı? Gülağaç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Düğüz , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür.

Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı tek Kürt köyüdür, Köyün Soyu Diyarbakır'ın Lice ilçesine dayalıdır, Yeni Adı Osmanlı Köyüdür ancak henüz yeni ismi çok tanınmamıştır.

Anadolu Selçuklu Dönemlerinde içerisinde Rumlar'da yaşamıştır bu yüzden Rum mezarları mevcuttur,Aksaray İlinde En Eski Köylerden birisidir.

Köyün Adı (Düğüz) Kürtçe bir isimdir.

Ekonomik Olarak, Köyde Avcılıkla uğraşan sayısı çok fazladır ve bu yüzden Ekonomi genelde Av nedeniyle gerçekleşir, aynı zamanda Tarım'da fazladır.

Köyde Anadil Olarak Kürtçe Konuşulur, Çevre Köyler tarafından 'KÜÇÜK ŞIRNAK' olarak adlandırılmıştır.

Aksaray iline 41 km, Gülağaç ilçesine 12.5 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi; Avcılık, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmasının yanı sıra taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi, sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup meydanda ise kilit taş döşelidir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde bir cami de yer almaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.