Gülağaç Kızılkaya Köyü

Gülağaç Kızılkaya Köyü

Kızılkaya Köyü Haberleri, Gülağaç Kızılkaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kızılkaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Kızılkaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gülağaç Kızılkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılkaya köyü son dakika gelişmeleri, Kızılkaya köyüne özgü yemekler, Gülağaç Kızılkaya köyünün tarihi, Kızılkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılkaya , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılkaya Köyü Resimleri ve Kızılkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gülağaç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülağaç Aksaray Arası Kaç Km? Gülağaç Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Gülağaç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Gülağaç Kızılkaya Köyünde doğan biri var mı? Gülağaç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılkaya , Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adi köydeki kayaliklarin kizil olmasindan gelmektedir ve Kizilkaya Köyünde Aşıklı Höyük bulunmaktadir.Köyün Dügünlerinde adet olarak misket ve aksaray havasi vardir.Köyün meshur yemegi olarak Kuru Fasulye ve yahnisi bilinir.Aksaray iline 22 km, Gülağaç ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mamasin Barajindan gelen Melendiz Irmagi Akmaktadir.Kizilkaya Köyü Kappadokya Bölgesinde bulunmakdadir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyonu vardir PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Bunların yanı sıra internet agi vardir.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.