Gülnar Kuskan Köyü

Gülnar Kuskan Köyü

Kuskan köyü haberleri, Kuskan köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Kuskan köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Kuskan  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Gülnar Kuskan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuskan köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuskan Mersin ilinin Gülnar ilçesinde yer alan bir beldedir. Belde adının daha doğuda kurulmuş ancak daha sonra halkı dağıtılmış, "Kusun" adlı eski bir beylikten ileri geldiği söylenmektedir.[1] Belde Toros dağları üzerinde bir platoda kurulmuş olup 875 metre yüksekliktedir. 36°29′K 33°16′D koordinatlarindaki belde ana yolların uzağındadır. En yakın devlet kara yolu Silifke -Mut arasındaki  no.lu yoldur. Gülnar'a uzaklıği 42, Mersin'e uzaklıği ise 170 kilometredir. 2019 rakamlarına göre nüfusu 1860 dir. Beldenin belediyesi Büyükşehir belediyesi yasasi gereği kapatılmış ve belediye hizmetleri Gülnar belediyesine aktarılmıştır. Ekonomisi tarıma dayanır. Başlıca ürünler tahil ve meyvedir. Ayrica az miktarda halı tezgahı da vardir.

 

Kuskan , Mersin ilinin Gülnar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Bozyazı bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuskan  köyü resimleri ve Kuskan  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gülnar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Gülnar yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülnar Mersin Arası Kaç Km? Gülnar Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Gülnar Kuskan köyünde doğan biri var mı? Gülnar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.