Gümüşhaneli Arıcılar Uluslararası Arıcılık Kongresine katılacak

Gümüşhaneli Arıcılar Uluslararası Arıcılık Kongresine katılacak

Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği önderliğinde Gümüşhaneli arıcılar Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan 45.Apimondia Uluslararası Arıcılık...

Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği önderliğinde Gümüşhaneli arıcılar Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan 45.Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresine katılacak.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş'in katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezinde 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan ve dünya arıcılığının konuşulacağı kongreye katılmak üzere yaklaşık 30 arıcı akşam saatlerinde yola çıktı.

Gümüşhane otogarından otobüsle yola çıkan heyetin başkanlığını yapan Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Taş, yaklaşık 30 arıcıyla kongreye katılacaklarını söyledi.

Arıcılıkta yapılan yenilikleri görmeye, dünya arıcılığını daha iyi tanımaya gittiklerini ve en önemlisi dünyada arıcılıkla ilgili söz sahibi bilim adamlarını dinleme fırsatı bulacaklarını kaydeden Taş, "Bu organizasyon arıcılar olarak bizim ufkumuzu açacak. Dünyada neler olduğunu göreceğiz. Dünyanın her tarafından bilim insanları ve sektör temsilcileri orada olacak. Ayrıca arıcılıkla ilgili malzemeleri de göreceğiz" dedi.

Kongrede dünya arıcılığının tüm yönleriyle ele alınacağını, önemli yenilik ve değişimlerin en kapsamlı şekilde tartışılacağını dile getiren Taş, dünya arıcılığında bir asrı aşkın süredir yapılan Apimondia Kongresi'ni 2005 yılından bu yana süren adaylık süreci sonunda Türkiye'de yapılmasının arıcılık tarihi açısından da bir milat olduğuna değindi.

Gümüşhane'nin 62 bin kovan varlığı ve yıllık 600-800 ton bal üretimiyle hatırı sayılı bir noktada olduğunu ifade eden Taş, arıcıların bu konferanstan dolu dolu döneceklerine inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.