Güney Adana Kalkınma Projesi

Güney Adana Kalkınma Projesi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Projesi ile yerinde eksiklikleri tespit edip, vatandaşların daha konforlu, daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti...

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Projesi ile yerinde eksiklikleri tespit edip, vatandaşların daha konforlu, daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti alabilmelerini sağlayacaklarını söyledi.

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen ve İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Acil'in yaşam öyküsünü anlattığı "İçimizden Biri" konulu etkinlik, Vali Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Vali Demirtaş, Yamaçlı Mahallesi'ndeki Mevlana Kültür Evi'nde düzenlenen "İçimizden Biri Buluşması'nın açılışında yaptığı konuşmada, Güney Adana Kalkınma Projesi'nin amacının yerinde eksiklikleri tespit edip, vatandaşları daha konforlu, mutlu olması ve daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti alabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Güney Adana Kalkınma Projesi'ne mart ayında başladıklarını hatırlatan Vali Demirtaş, projenin D-400'ün altında bulunan kentin güneyindeki 66 mahalle ve yaklaşık 470 bin kişilik nüfusu kapsadığını kaydetti.

Projeyle amaçlarının bu mahalleleri ekonomik ve sosyal olarak yükseltmek, vatandaşları daha mutlu etmek olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, bu mahallelerde uyuşturucuyla mücadele edeceklerini, çocukların eğitimine devam etmesini sağlayacaklarını belirtti.

Yamaçlı Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı hizmet binasının biraz eski olduğunu belirten Vali Demirtaş, buraya yeni bir hizmet binası yapacaklarını ve bunu 2018 yılında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında "İçimizden Biri Buluşması" konulu etkinlik, İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Acil'in doğup büyüdüğü yöreye ilişkin tespit ve hatıralarını, kamu hizmeti verdiği vatandaşlarla paylaşmasıyla sürdü.

İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Acil'in yaşadıklarını ve başarı hikayesini mahalle halkına anlatmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş, beraberindeki kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile birlikte, Yamaçlı Abdullaziz Coşkuntuncel Sağlık Ocağı'nda incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara hal ve hatırlarını sorarak "geçmiş olsun" temennisinde bulunan Vali Demirtaş, hastalara şifa dağıtan doktorlara teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.

Düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Güney Adana Kalkınma Projesi

Güney Adana Kalkınma Projesi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.