Güney Kore Devlet Başkanı Jae-in: “Güçlü ve caydırıcı ordu barışın teminatıdır”

Güney Kore Devlet Başkanı Jae-in: “Güçlü ve caydırıcı ordu barışın teminatıdır”

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore'nin nükleer füze tehditlerine ve kışkırtmalarına karşı Güney Kore ordusunun caydırıcı savaş gücüne...

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore'nin nükleer füze tehditlerine ve kışkırtmalarına karşı Güney Kore ordusunun caydırıcı savaş gücüne ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Ordu Günü'nde yaptığı konuşmada, "Hükümetim savaş zamanında operasyonel kontrolü bir an önce ele geçirmeye çalışıyor. Bağımsız savunma gücünü elde etmemiz ordumuzun yeteneklerini geliştirmesi ve temel konularda önemli ilerleme sağlamasına yol açacaktır. Güney'in savaş zamanı operasyonel kontrolü elinde bulundurmasıyla kuzey bizden daha çok korkacak ve silahlı kuvvetlerimize daha çok güvenilecektir" dedi.

Moon, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kore yarımadasında bir kere barış sağlanırsa Güney Kore bölgede barış merkezi olacaktır. Ülkenin ordusu kazanmaya hazır olmalı. Hükümetim, ülkemizin füzelere karşı savunma yeteneğini geliştirmeyi ve Kuzey Kore'ye karşı misilleme yapmayı planlıyor."

Moon, daha güçlü askeri yeteneklere sahip olmanın önemine vurgu yaparak, bu gayretlerin barışı sağlayacağı ve askeri çatışmaya karşı caydırıcı olacağını söyledi. Moon, anayasanın yarımadada mutlak barış ve refah sorumluluğunu kendi omuzlarına yüklediğini, mevcut durumun çok dikkatli ele alınması gerektiğini belirtti.

Ordu Günü'nde büyük bir askeri güç gösterisi yapıldı. Güney Kore savunma sisteminin önemli bir parçası olan Hyunmoo-2C füzeleri ise ilk defa kamuya tanıtıldı.

Güney Kore hükümetinin planları arasında ölüm zinciri (kill chain) ve Kore hava ve füze savunması ve Kore büyük cezalandırma ve misilleme sisteminin bulunduğu kaydedildi. Moon yönetimi, savunma sistemi için 2018 bütçesinde 43 trilyon won (37.5 milyon dolar) ayırdı. Bu meblağın 2009'dan bu yana yüzde 6.9 ile en büyük artış olduğu vurgulandı.

Güney Kore Devlet Başkanı Jae-in: “Güçlü ve caydırıcı ordu barışın teminatıdır”

Güney Kore Devlet Başkanı Jae-in: “Güçlü ve caydırıcı ordu barışın teminatıdır”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.