Güroymak Budaklı Köyü

Güroymak Budaklı Köyü

Budaklı köyü haberleri, Güroymak Budaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Budaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Budaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güroymak Budaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Budaklı köyü son dakika gelişmeleri, Budaklı köyüne özgü yemekler, Güroymak Budaklı köyünün tarihi, Budaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Budaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Budaklı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Budaklı Köyü Resimleri ve Budaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Güroymak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güroymak Bitlis Arası Kaç Km? Güroymak Hava Durumu? Bitlis Köyleri ve Güroymak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Güroymak Budaklı Köyünde doğan biri var mı? Güroymak Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Budaklı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün adı yörede Ağacur olarak bilinmekle beraber Budaklı isminin nereden geldiği ve geçmişi hakkında sağlıklı bilgi bulunmamaktadır. Ancak Bitlis tarihine bakıldığında birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı görülmektedir. Köy sınırları içerisinde bulunan sıcak ve soğuk kaplıcalar sayesinde yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi gelmektedir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri geniş yelpazeye sahiptir. Köyde yaşayan ailelerin akraba olmalarında dolayı bu değerlerin bozulmamasına önem verilmektedir. Özellikle köyde yardımlaşma ve imece usulü bugüne kadar yaşatılan en önemli değerdir.Bitlis iline 35 km, Güroymak ilçesine 10 km uzaklıktadır. Ulaşım düz ve asfalt yoldan sağlanmaktadır. Yazları sıcak, kışları yağışlı ve soğuk geçmektedir. Doğusunda Nemrut Dağı, batısında Çukur Dağı, kuzeyinde Mazı Dağı bulunmaktadır. Köyün 2 km altında başlayan sazlık bölge dolayısı ile hayvancılık için çok önemli bir bölgedir. Özellikle manda yetiştiriciliği önemli bir yer kapsamaktadır.Köyde, ilköğretim okulu ve anaokulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.