Gürsoy: "Çocuklarımız Hem Okuyup Hem De Para Kazanacaklar"

Gürsoy: "Çocuklarımız Hem Okuyup Hem De Para Kazanacaklar"

Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitim alanında çok büyük değişimler ve pozitif gelişmeler...

Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitim alanında çok büyük değişimler ve pozitif gelişmeler yaşandığını belirterek, "Çocuklarımız hem okuyup hem de para kazanacaklar" dedi.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim" isimli toplantı düzenlendi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, "Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim alanında çok büyük değişimler ve pozitif gelişmeler yaşanıyor. Devletimiz mesleki eğitimi çok önemsiyor ve bu alanda hayal edilmesi bile güç olan reformlara imza atıyor. Nitekim 6764 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile mesleki eğitimin yapısında ve işleyişinde büyük değişiklikler yapılmıştır. Bu değişimin en önemli parçası da eski ismi ile Çıraklık Eğitim Merkezi yeni adıyla Mesleki Eğitim Merkezlerinin yapısı ve işleyişinde yapılan değişikliklerdir. Mesleki eğitim yaygın eğitimden örgün eğitime alınarak zorunlu eğitim kapsamına alındı. Artık çocuklarımızın oyalanarak heba olmasının önüne geçilmiştir" diye konuştu.

"Okul bitince ustalık ve iş yeri açma belgesi"

Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin, okul bitiminde ustalık ve iş yeri açma belgesi almaya hak kazanacağını belirten Gürsoy, dilerlerse öğrencilerin bakanlığın belirleyeceği fark derslerini açık lise yoluyla vererek eğitim gördükleri alanda meslek lisesi diploması alıp üniversite sınavlarına da başvurabilecekleri açıklamalarında bulundu.

Mesleki Eğitim Merkezlerine kaydolmak için ortaokul ve imam hatip ortaokulundan mezun olmanın yeterli olacağını belirten Gürsoy, 18 yaşından büyüklerin de artık mesleki eğitim merkezlerine kayıt olabileceği açıklamasını yaptı. Gürsoy, "Artık çırak eğitimi alan öğrencilerin haftada bir ya da iki gün okula gidip kalan 4 ya da 5 günü ise işletmelerde geçirerek bir mesleği tam anlamıyla öğrenecekler ve bu eğitimi alırken meslek liselerimizin 12. sınıfında staj yapan öğrencilerimizin aldığı asgari ücretin üçte biri olan beceri eğitim ücretini de alacaklar. Dolayısıyla çocuklarımız hem okuyup hem de iş ve kaza sigortasıyla sigortalanarak para kazanacaklar" şeklinde konuştu.

Toplantı, mesleki eğitim merkezinin hazırlamış olduğu tanıtım slaydının sunumu ve soru cevap şeklinde devam edip broşür ve afişlerin dağıtımı ile son buldu.

Toplantıya ayrıca, Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Bütün, Müdür yardımcısı Abdullah Şahin, okullardaki rehber öğretmenler ve müdür yardımcıları katıldı.

Gürsoy: "Çocuklarımız Hem Okuyup Hem De Para Kazanacaklar"

Gürsoy: "Çocuklarımız Hem Okuyup Hem De Para Kazanacaklar"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.