Güzelyurt Akyamaç Köyü

Güzelyurt Akyamaç Köyü

Akyamaç Köyü Haberleri, Güzelyurt Akyamaç Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akyamaç Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Akyamaç Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Güzelyurt Akyamaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akyamaç köyü son dakika gelişmeleri, Akyamaç köyüne özgü yemekler, Güzelyurt Akyamaç köyünün tarihi, Akyamaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akyamaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akyamaç , Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akyamaç Köyü Resimleri ve Akyamaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Güzelyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güzelyurt Aksaray Arası Kaç Km? Güzelyurt Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Güzelyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Güzelyurt Akyamaç Köyünde doğan biri var mı? Güzelyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akyamaç , Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesine bağlı bir köydür.

Köy en eski yerleşim yerlerinden biri olup eski adı Rumca Kenetola'dır. Bu isim zamanla Genedala şekline dönüşmüş ve Cumhuriyet'le birlikte ismi Akyamaç olarak değiştirilmiştir.Köyün yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köyde iki cami bulunmaktadır. Köyün düğünleri ve cenaze kaldırılması bütün köy halkının katılımıyla gerçekleştirilir. Bu köydeki birlik ve beraberliğin en önemli göstergesidir.Köyün en yaşlı adamı Hamit Gülönü 97 yaşında olup köyün en kalabalık aileleri olan Gülönü ve Gür ailelerinin dedesidir.Köyün en yaşlı kadını ise Havana Öztürk 92 yaşında olup köyün ensevilen nenesidir.

Aksaray il merkezine 49, Güzelyurt ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. Köy, sivrihisarla beraber Aksaray’ın en yüksek noktasıdır.Köy yaklaşık 140 haneden oluşmaktadır. 130 hanesi de Aksaray il merkezine göç etmiştir. Köy, yapılan referandumla ilçesi olan Güzelyurt'a mahalle olarak bağlanmayı kabul etmiştir.

Akyamaç köyünün en önemli geçim kaynağı inşaat sektörüdür. Bunun yanında köy halkı tarım ve hayvancılıkla da yapar. Genellikle Aksaray ve civar illere göçen halk, geçimini inşaat sektöründe çalışarak elde etmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köyde faal sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca gezilip görülmesi bakımından tarihi mağaraları bulunmaktadır.

 

 

.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.