Güzelyurt Alanyurt Köyü

Güzelyurt Alanyurt Köyü

Alanyurt Köyü Haberleri, Güzelyurt Alanyurt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Alanyurt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Alanyurt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Güzelyurt Alanyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alanyurt köyü son dakika gelişmeleri, Alanyurt köyüne özgü yemekler, Güzelyurt Alanyurt köyünün tarihi, Alanyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alanyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alanyurt , Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alanyurt Köyü Resimleri ve Alanyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Güzelyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güzelyurt Aksaray Arası Kaç Km? Güzelyurt Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Güzelyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Güzelyurt Alanyurt Köyünde doğan biri var mı? Güzelyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alanyurt , Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Köyün yemeklerinden en önemlisi düğün ve mevlüt gibi etkinliklerde de yaptıkları etli nohut yemeğidir. Ayrıca köyün kendine özgü yuvarlak ekmeği ve pekmezli kabak ağdası (tatlı) meşhurdur.Aksaray iline 35 km, Güzelyurt ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyden kente göç yoğundur. Bundan dolayı bayram ve düğün gibi özel günlerde nüfusta geçici artış görülür.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Kapasitesi tam olarak belli olmayan birde stadı vardır.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.