HAARP Nedir? HAARP ile Suni Depremler Yapılabilir Mi?

HAARP Nedir? HAARP ile Suni Depremler Yapılabilir Mi?

Elazığ' da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra adından çokça bahsedilen HAARP projesi nedir? HAARP istasyonu nerede? HAARP projesi ne zaman hayata geçti?HAARP ile Suni Depremler Yapılabilir Mi?

HAARP ile bazı ülkelerde suni depremler oluşturulduğuna dair teoriler var. Peki, HAARP nedir, ne anlama gelir? HAARP Projesi deprem yaratır mı?

Rivayetlere göre bu tesislerde üretilen enerji sayesinde yapay depremler, tsunamiler ve iklim değişiklileri gibi atraksiyonlar yapılabiliyor. Fakat bu mümkün müdür?

İddialara göre en özet anlamıyla HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı kullanılabiliyor. Aslında ihtiyaç durumunda projenin amacı füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek ve denizaltılarla iletişimi kolaylaştırmak veya tam tersi büyük bir alandaki iletişimi tamamen kesmek. Dananın kuyruğu da burada kopuyor çünkü ABD’li bazı jeofizikçilere göre bu iklim değiştirmek, ozon tabakasıyla oynamak, yapay depremler üretmek ve radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar üretmek anlamına da geliyor. Ülkemizde de biz bu projenin adını ilk 17 Ağustos depreminde duyduk.

Bazı kesimler bu depremin, ABD’nin bu projesi sonucunda oluştuğunu iddia etti. Dayanakları ise depremin olduğu gün Gölcük’te bulunan ve Türk Askerinin girişine izin verilmeyen bir denizaltı ve basit bir devir teslim töreninde yüksek rütbeli yabancı komutanların orada olması. Güya ABD’nin planı 4 şiddetinde bir deprem yaratmakmış fakat ülkemizde fay hatları çok diri olduğu için 7 şiddetinde bir deprem ortaya çıkmış. ABD’nin amacı kuzey anadolu fay hattında deneyip edindikleri deneyim ve bulduları San Andreas’taki fay hattına uygulamak.

Yetkililere göre bunun amacı füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek, denizaltılarla haberleşmeyi kolaylaştırmak, ve büyük bir alandaki tüm haberleşmeyi kesmek gibi çok çeşitli amaçları vardır..

Amerikanın en ünlü jeofizikçilerinden birine göre ise bu teknoloji iklimleri değiştirmek, ozon tabakası ile oynamak, deprem yaratmak, radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar yaratmak gibi korkunç güce de sahiptir..

HAARP NEDİR?

Yüksek Frekanslı Aktif 'Aurora'sal Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) veya kısaca HAARP; Amerikan Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Alaska Üniversitesi ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından finanse edilmiş, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışma. BAE Systems tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

HAARP PROJESİ AMACI

HAARP'ın amacı iyonosferi analiz ederek radyo iletişim, izleme ve navigasyon için teknolojik iyileştirme potansiyelini araştırmaktır. HAARP programı Alaska Gaskona bölgesinde Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir arazi üzerinde yer alan ve büyük, yarı-arktik bir tesis olan HAARP Araştırma İstasyonunu işletmektedir.

IRI ARACI

HAARP Araştırma İstasyonundaki en önemli ve en meşhur cihaz İyonosferik Araştırma Aracıdır (IRI). IRI, yüksek frekans bandında çalışan yüksek güçlü bir radyo vericisidir. IRI ile iyonosferin limitli bir bölgesi uyarılabilir. VHF ve UHS radarı, fluxgate manyetometresi, digisonde (bir iyonosferik ses cihazı), indüksiyon manyetometresi gibi diğer aletler IRI tarafından uyarılan bölgedeki fiziksel süreçlerin incelenmesi için kullanılır. Merkezde yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. IRI ile iyonosferi anten gibi kullanarak düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar yaratılabilir ve zayıf kuzey ışıkları (aurora) benzeri parlamalar elde etmek mümkündür.

HAARP İSTASYONU NEREDE? HAARP PROJESİ NE ZAMAN HAYATA GEÇTİ?

HAARP İstasyonu 1993 yılında faaliyete geçmiş olup şu an aktif olan IRI 2007 yılında tamamlanmıştır. HAARP'ın 2008 yılı itibarıyla vergi ile finanse edilmiş 250 milyon $ harcaması gerçekleşmiştir. Mayıs 2013'te müteahhit değişikliğinin beklenmesi nedeniyle geçici olarak kapatılacağı bildirilmiş, Mayıs 2014'te HAARP programının bir yıl içerisinde tamamen sona erdirilebileceği belirtilmiştir. Ağustos 2015'te tesis ve tüm ekipmanları Alaska Fairbanks Üniversitesine devredilmiştir.

Alaska'daki HAARP Antenleri

HAARP projesi iklim kontrol silahı olması ve yapay deprem, zihin kontrolü yaratabilmesi gibi birçok komplo teorisine konu olmuştur. Bilim insanları ve eleştirmenler tarafından bu iddiaların eksik veya hatalı bilgiye dayandığı, iddiaların tesisin kabiliyetlerinin çok üzerinde olduğu ve doğa biliminin kapsamını aştığı belirtilmiştir. Stanford Üniversitesi profesörü, Türk bilim insanı Umran İnan, Popular Science dergisine verdiği demeçte iklim kontrolü ile ilgili komplo teorilerinin "tamamen yanlış bilgiye dayandığını" belirtmiş ve şu açıklamayı yapmıştır:

Dünya gezegeninin (meteorolojik) sistemlerini ne yapsak bozamayız. Her ne kadar HAARP'ın yaydığı radyasyon çok büyük de olsa, bir şimşeğin gücü ile kıyaslandığında çok küçüktür ve tüm dünyada saniyede 50 ila 100 şimşek çakmaktadır. HAARP'ın yoğunluğu çok küçük.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.