Hacıbektaş Anapınar Köyü

Hacıbektaş Anapınar Köyü

Anapınar Köyü Haberleri, Hacıbektaş Anapınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Anapınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Anapınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hacıbektaş Anapınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Anapınar köyü son dakika gelişmeleri, Anapınar köyüne özgü yemekler, Hacıbektaş Anapınar köyünün tarihi, Anapınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Anapınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Anapınar, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Anapınar Köyü Resimleri ve Anapınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hacıbektaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hacıbektaş Nevşehir Arası Kaç Km? Hacıbektaş Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Hacıbektaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Hacıbektaş Anapınar Köyünde doğan biri var mı? Hacıbektaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Anapınar, Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür.

Sulak bir alanda olması, ve su kaynaklarının zenginliği dolayısıyla bu adı almış olduğu düşünülmektedir.

Nevşehir iline 42 km, Hacıbektaş ilçesine 3 km uzaklıktadır.

yazın sıcak kışınsa soğuk karasal iklim özelliği yaşanır.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    68
2000    77
1997    73

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.