Hacıbektaş Aşağıbarak Köyü

Hacıbektaş Aşağıbarak Köyü

Aşağıbarak Köyü Haberleri, Hacıbektaş Aşağıbarak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşağıbarak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Aşağıbarak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hacıbektaş Aşağıbarak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıbarak köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıbarak köyüne özgü yemekler, Hacıbektaş Aşağıbarak köyünün tarihi, Aşağıbarak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıbarak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıbarak, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıbarak Köyü Resimleri ve Aşağıbarak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hacıbektaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hacıbektaş Nevşehir Arası Kaç Km? Hacıbektaş Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Hacıbektaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Hacıbektaş Aşağıbarak Köyünde doğan biri var mı? Hacıbektaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıbarak, Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür.

Nevşehir iline 60 km, Hacıbektaş ilçesine 15 km uzaklıktadır.Kırşehir iline 42 km uzaklıktadır.

İklim bakımından Aşagıbarak Köyü İç Anadolu Bölgesi`ne özgü kara ikliminin etkisi altında kalır. Kış ayları soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak geçer. İç Anadolu Bölgesi`ni çevreleyen Toroslar ve Kuzey Anadolu Sıradağları, Akdeniz ve Karadeniz ılıman iklimlerinin iç kesimlere girmesini engellediklerinden, köyün bulunduğu bölgede Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki gibi sürekli olmasa da kara iklimi özellikleri görülür Kırşehir ili Metoroloji Müdürlüğü'ndeki kayıtlara göre, bölgede yıllık ısı ortalaması 11 °C civarındadır. Bölgede en soğuk geçen aylar Aralık ve Ocak, en sıcak geçen aylar ise Temmuz ve Ağustostur. Yörede en düşük sıcaklık ortalaması -8,8 °C (1930) ile -28,0 °C (1942) arasında; en yüksek sıcaklık 34 °C (1950) ile 39,4 °C (1954)'dür

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    248
2000    304
1997    377

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu var ama öğrenci sayısının yetersiz olduğundan eğitim ve öğretim hacıbektaş ilçesinde yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağıve sağlık evi vardır ama doktor ve ebe yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.