Hacıbektaş Kayaaltı Köyü

Hacıbektaş Kayaaltı Köyü

Kayaaltı Köyü Haberleri, Hacıbektaş Kayaaltı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kayaaltı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Kayaaltı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hacıbektaş Kayaaltı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayaaltı köyü son dakika gelişmeleri, Kayaaltı köyüne özgü yemekler, Hacıbektaş Kayaaltı köyünün tarihi, Kayaaltı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayaaltı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayaaltı, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayaaltı Köyü Resimleri ve Kayaaltı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hacıbektaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hacıbektaş Nevşehir Arası Kaç Km? Hacıbektaş Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Hacıbektaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Hacıbektaş Kayaaltı Köyünde doğan biri var mı? Hacıbektaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayaaltı, Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı olup, Ankara - Kayseri asfaltının kuzeyinde bir köydür.

Köy adını üzerinde yaşadığı coğrafyadan almaktadır. Köyün altı tamamen kayadır. Köydeki mevkiilerden bir tanesinin adı "Kayanın Başı" dır. Yukarı Çeşme civarı tamamen kayadır. İlk yerleşim bu bölgeye yapıldığından, köye, kayanın altı anlamında Kayaaltı adı verilmiştir.

Köye ilk yerleşim Irmak Bucağı yerlileri tarafından yapılmıştır.

Kayaaltı Köyü, Nevşehir ili, Hacıbektaş ilçesine bağlı olup, Ankara-Kayseri asfaltının, Kapadokya ve Kızılırmağın kuzeyinde, Orta Anadolu Platosu`nun tam orta kesiminde yer alır. Nevşehir iline 63, Hacıbektaş ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    573
2000    442
1997    638

Köyün ekonomisi tarım ve Hayvancılık' a dayalıdır. Olumsuz ekonomi şartları tüm ülkede olduğu gibi köy insanını köyü terk etmeye zorlamıştır. 1960'lı yıllardan başlayarak, hemen hemen her haneden en az bir kişi iş edinip para pul sahibi olabilmek umuduyla köyden ayrılarak dünyanın çeşitli bölgelerine yerleşmişlerdir. Köy dışında yaşayan Kayaaltılıların sayısı köyde yaşayan Kayaaltılıların sayısını çoktan geçmiştir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak kullanilmamaktadir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.