Hacıbektaş Kösektaş Köyü

Hacıbektaş Kösektaş Köyü

Kösektaş Köyü Haberleri, Hacıbektaş Kösektaş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kösektaş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Kösektaş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hacıbektaş Kösektaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kösektaş köyü son dakika gelişmeleri, Kösektaş köyüne özgü yemekler, Hacıbektaş Kösektaş köyünün tarihi, Kösektaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kösektaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kösektaş, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kösektaş Köyü Resimleri ve Kösektaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hacıbektaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hacıbektaş Nevşehir Arası Kaç Km? Hacıbektaş Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Hacıbektaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Hacıbektaş Kösektaş Köyünde doğan biri var mı? Hacıbektaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köşektaş, Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı olup, Ankara-Kayseri asfaltının güneyinde; Hacıbektaş'ın doğusunda; Kapadokya ile Kızılırmağın kuzeyinde; buğday tarlaları ve volkanik tepelerle dolu Orta Anadolu Platosu'nun tam orta kesiminde yer alan bir köydür.

Köşektaş Köyü´nün tabii bitki örtüsü genellikle steptir. Yaz sıcaklığı ve kuraklığı, tabii bitki örtüsünün gelişimini engellemektedir. İlkbahar yağışlarıyla yeşeren seyrek papatya, gelincik, çiğdem, çayır ve ot toplulukları yaz aylarında şiddetli kuraklık ve sıcaklardan sararır yok olurlar. İç Anadolu Bölgesi`nin bozkır kuşağı içinde bulunan köyün tepelerinde yer yer çalılıklar göze çarpmakla birlikte; kavak, söğüt ve benzeri ağaç toplulukları genellikle akarsu boylarında görülür.

İklim bakımından Köşektaş Köyü İç Anadolu Bölgesi`ne özgü kara ikliminin etkisi altında kalır. Kış ayları soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak geçer. İç Anadolu Bölgesi`ni çevreleyen Toroslar ve Kuzey Anadolu Sıradağları, Akdeniz ve Karadeniz ılıman iklimlerinin iç kesimlere girmesini engellediklerinden, köyün bulunduğu bölgede Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki gibi sürekli olmasa da kara iklimi özellikleri görülür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.