Hacıbektaş Mikail Köyü

Hacıbektaş Mikail Köyü

Mikail Köyü Haberleri, Hacıbektaş Mikail Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Mikail Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Mikail Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hacıbektaş Mikail köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mikail köyü son dakika gelişmeleri, Mikail köyüne özgü yemekler, Hacıbektaş Mikail köyünün tarihi, Mikail köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mikail köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mikail, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mikail Köyü Resimleri ve Mikail köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hacıbektaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hacıbektaş Nevşehir Arası Kaç Km? Hacıbektaş Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Hacıbektaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Hacıbektaş Mikail Köyünde doğan biri var mı? Hacıbektaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mikail, Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesine bağlı bir köydür.

Mikail Köyü 1954 yılına kadar Kırşehir ili Mucur ilçesine kayıtlı iken 1954 yılında Kırşehir'in kaza yapılarak Nevşehir'e bağlanması sonucu köy hacıbektaş ilçesine kayıtlı olarak kalmıştır. Köy halkı kendini Nevşehirden çok Kırşehirli olarak görür ve böyle tanıtır.

Mikail köyü Bayat (Türkmen/Karacakurt aşireti) boyundan olup, Orta Anadolu insanlarının tüm özelliklerini, geleneklerini içine alan ve misafirperverliği ile anılan bir köydür. Okur yazar oranı ülkemiz ortalamasının çok üzerinde olup, özellikle kamu kurumlarında çok sayıda köy insanları mevcuttur. Köy nüfusunun yaklaşık 20 katı Ankara'dadır. Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Antalya başta olmak üzere, çeşitli şehirlerde de bu köyden insanlarımız yaşamaktadır.

Nevşehir iline 56 km, Hacıbektaş ilçesine 10 km, Mucur'a 13 km , Kırşehir'e 32 km uzaklıktadır. Çeşitli medeniyetlere beşiklik yapmış olan köy Kapadokya üçgeni içerisindedir.

köyün iklimi yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve son yıllarda az yağışlıdır.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2013    90
2000    122
1997    146
Kış aylarında nüfus yaklaşık 70, yaz aylarında 200 kişidir.

Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır. Hayvancılık eskiden yapılırdı, fakat şimdi köyde yaşayanların kendine yetecek kadar büyükbaş hayvanı vardır. Koyun, at gibi hayvanlar beslenmemektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. İçme suyu şebekesi ve kanalizasyon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.