Han Kayı Köyü

Han Kayı Köyü

Kayı Köyü Haberleri, Han Kayı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kayı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Kayı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Han Kayı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayı köyü son dakika gelişmeleri, Kayı köyüne özgü yemekler, Han Kayıköyünün tarihi, Kayı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayı, Eskişehir ilinin Han ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayı Köyü Resimleri ve Kayı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Han Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Han Eskişehir Arası Kaç Km? Han Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Han Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Han Kayı Köyünde doğan biri var mı? Han Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayı, Eskişehir ilinin Han ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı Oğuzların Kayı boyundandır. Önce Sivas’ın Divriği İlçesi’ne yerleşmişler, daha sonra Han Köyü’ne gelerek yerleşmişlerdir. Bunlardan 30 hanelik bir kısmı Han’dan ayrılarak 1896 yılında bugünkü Kayı Köyü’nü kurmuşlardır. Daha sonra bunlardan bir kısmı tekrar Han’a dönmüştür.

1890 yıllarında bölge kapkara çam ormanları ile kaplıdır. Ancak, yerleşim, tarla açma, bina yapma, ticari amaçlar ve yangınlar nedeniyle ormanlar hızla tahrip olmuştur. Bu gün Kayı Köyü ormaniçi mahallesi olma özelliğini kaybetmiştir. Mahallenin uzaklarında meşe ve fundalıklar kalmıştır.Köy 1966 yılında Emirdağ’dan ayrılarak han İlçesi’ne bağlanmıştır. 1990 yılında Han’ın ilçe olmasıyla da Han’a bağlanmıştır.

Mahallede 1963 yılından beri Pazar kurulmaktadır. Köy ilçenin en büyük mahallesidir. Ekonomik yönden ilçenin diğer köylerine nazaran daha canlıdır. Esnaf kütlesi çoktur. Muhtarlığa ait işyerleri mevcuttur. Mahallenin İlköğretim Okulu, camisi, sağlık evi, elektriği, içmesuyu şebekesi ve köy konağı mevcuttur. Tarım arazisi pek geniş değildir. Orman alanlarının açılmasıyla kazanılan arazide, genellikle klasik metotlarla ziraat yapıldığından yeteri oranda verim sağlanamamaktadır. Buğday, arpa, yulaf, mercimek, nohut ekimi yapılır. Hayvancılık, geçim kaynaklarındandır. Kilimcilik eskiye nazaran azalmıştır. Köy yakınlarında eski dönemlere ait kalıntılara rastlanmaktadır. Ancak buraların henüz araştırılması yapılıp hangi dönemlere ait olduğu tespit edilmemiştir.Eskişehir iline 100 km, Han ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.