Hani Kalaba Köyü

Hani Kalaba Köyü

Kalaba Köyü Haberleri, Hani Kalaba Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kalaba Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kalaba Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hani Kalaba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalaba köyü son dakika gelişmeleri, Kalaba köyüne özgü yemekler, Hani Kalaba köyünün tarihi, Kalaba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalaba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalaba , Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalaba köyü Resimleri ve Kalaba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hani Diyarbakır Arası Kaç Km? Hani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Hani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Hani Kalaba Köyünde doğan biri var mı? Hani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalaba , Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir mahalledir.

Babığ Hini´nin kuzeyindeki Koybabığ dağı eteğinde korulu, Diyarbakır ilinin Hini ilçesine bağlı bir köydür. Nıhir´de bu köyün bir mezrasıdır.

Nıhir köyü tarihi geçmişe sahiptir. Nıhir köyünde yaşayan nüfus köklü bir tarihin parçasıdır.Yaşayan ailelerin tamamı akrabadır. Köyde, 90'lı yıllardan itibaren köy halkı sosyal,ekonomik ve politik olaylardan dolayı göç etmiştirler. Köyde yaşayan nüfusun çoğunluğu yaşlı ve çocuklardan oluşmaktadır. 21/06/1934 yılında soyadı kanununun kabulu ile köyde yaşayan ailelere farklı soyadlar verilmiştir.Köyde bulunan başlıca soyadları Alkan,Alınak,Aytekin,Ayata ve Dalbudak'tır.

Köy halkı, Zaza milliyetine mensup olup, köy halkının anadili Zazaca'dır.Köyün en güzel yemekleri Germa Meyir ve Tırşıktır.

Diyarbakır iline 102 km, Hani ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyde ikamet eden Köylülerin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde genç nüfus Politik olaylardan dolayı kente göç etmiş olduklarından Diyarbakır daki köy halkı ticaret ile uğraşmaktalar.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.