Hani Okurköy Köyü

Hani Okurköy Köyü

Okurköy Köyü Haberleri, Hani Okurköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Okurköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Okurköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hani Okurköyköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Okurköyköyü son dakika gelişmeleri, Okurköyköyüne özgü yemekler, Hani Okurköyköyünün tarihi, Okurköyköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Okurköyköyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Diyarbakır hani deki tarihin izlerini görebileceğiniz, daha önce bir ermeni köyü olan bu köy daha sonradan Müslümanların yaşadığı, sırtını dağa vermiş önünfe geniş cumayig ovası olan, bereketli topraklarında tarım ve hayvancılık yapan bir köydür.

Kiliseden çevrilme tahmini 500 yıllık tarihi olan camisinde ibadet devam ediyor. Bu köy 1980 lerden önce kalabalık bir köyken 80 lerden sonra neredeyse köylünün tamamı köyü terk ederken sadece iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda hane kalıyor şuan ise 18 hane bulunuyor köyün birde babam mezrası var 10 hane civarında

Okurköy, Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir mahalledir.Zazaca ismi Neribi Ağan'dır.Köyde Zaza halkının gelenek ve görenekleri hüküm sürer. Köy halkı Zaza milliyetine mensup olup, köy halkının anadili Zazaca'dır. Hani ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ve lise öğrenimi taşımalı olarak yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Okurköy, Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Okurköyköyü Resimleri ve Okurköyköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hani Diyarbakır Arası Kaç Km? Hani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Hani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırlı Ünlüler arasında Hani OkurköyKöyünde doğan biri var mı? Hani Doğumlu Ünlüler Kimler?




 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
1
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum