Hani Süslü Köyü

Hani Süslü Köyü

Süslü Köyü Haberleri, Hani Süslü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Süslü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Süslü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hani Süslü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Süslü köyü son dakika gelişmeleri, Süslü köyüne özgü yemekler, Hani Süslü köyünün tarihi, Süslü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Süslü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Süslü , Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Süslü köyü Resimleri ve Süslü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hani Diyarbakır Arası Kaç Km? Hani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Hani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Hani Süslü Köyünde doğan biri var mı? Hani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Süslü , Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün eski (Zazaca) adı "Rısnı"dır. Cumhuriyet'ten sonra bazı yapılan ad değişiklikleriyle Süslü adını almıştır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Diyarbakır iline 75 km, Hani ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köylüler batı illerde işçi olarak çalışarak geçimlerini sağlamaktadır. Tarım ve hayvancılığı sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yapmaktadırlar.

Köyde, ilköğretim 5'e kadar olup 5'ten sora taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.