Hasköy Aşağıüçdam Köyü

Hasköy Aşağıüçdam Köyü

Aşağıüçdam Köyü haberleri, Hasköy Aşağıüçdam köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıüçdam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Aşağıüçdam köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hasköy Aşağıüçdam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıüçdam köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıüçdam köyüne özgü yemekler, Hasköy Aşağıüçdam köyünün tarihi, Aşağıüçdam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıüçdam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıüçdam, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıüçdam köyü resimleri ve Aşağıüçdam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hasköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hasköy Muş Arası Kaç Km? Hasköy Hava Durumu? Hasköy Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Hasköy Aşağıüçdam Köyünde doğan biri var mı? Hasköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıüçdam, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür.Eski ismi Reayaüçdam'dır. Eski bir Ermeni köyüdür. Şu anki köy sakinleri Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı (Dap) Beldesi'nden göç etmişlerdir.
Hasköy'ye 15 km, Muş'a 33 km uzaklıktadır. Muş - Ağrı karayolu üzerinde bir ova köyüdür. Güneyinde Yukarıüçdam Köyü, güneydoğusunda Koçköy, batısında Sarıbahçe ve Umurca Köyleri, kuzeyinde Alazlı Köyü, kuzeydoğusunda Kapılı ve Güneyik Köyleri bulunmaktadır.
2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 935'dir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda şekerpancarı, buğday ve yonca ön plana çıkmaktadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.