Hasköy Koçköy Köyü

Hasköy Koçköy Köyü

Koçköy Köyü haberleri, Hasköy Koçköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koçköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Koçköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hasköy Koçköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koçköy köyü son dakika gelişmeleri, Koçköy köyüne özgü yemekler, Hasköy Koçköy köyünün tarihi, Koçköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koçköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koçköy, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koçköy köyü resimleri ve Koçköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hasköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hasköy Muş Arası Kaç Km? Hasköy Hava Durumu? Hasköy Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Hasköy Koçköy Köyünde doğan biri var mı? Hasköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Koçköy, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi Nok'tur. Kürtçede nohut demektir. Köyün kuruluşu 1850'lere dayanmaktadır. Köy halkı Şırnak'ın Cizre ilçesinden, Bitlis'in Mutki İlçesine bağlı Kavakbaşı (Dap) Beldesi'ne göç etmişlerdir. Oradan da önce Avrukan Yaylasına sonra bugün yaşanılan yer olan Koçköy'e yerleşmişlerdir. Koçköy'de Ermeni varlığına rastlanmamıştır. Birinci Dünya Savaşından bölgedeki tüm köyler gibi Koçköy'de etkilenmiş ve büyük bir sefalet ve kıtlık yaşanmıştır. Köy halkı savaş ve kıtlıkla mücadele etmiş ve bölge insanının büyük bir bölümü ölmüştür.
Koçköy'de doğum törenleri, beşik töreni, diş hediliği, kız görme, kız isteme, şerbet içme (nişan töreni), güveyi giydirme, gece düğünü ve kına gibi gelenek ve görenekler vardır.Koçköy Hasköy'e 16 km, Muş'a 35 km uzaklıktadır. Doğusunda Gökyazı Köyü, batısında Yukarıüçdam Köyü, güneyinde Otaç ve Koğuktaş Köyleri, kuzeyinde ise Güneyik Köyü bulunmaktadır.
Köyün nüfusu 650'dir. Koçköy'den batıya büyük bir göç olmuş ve olmaktadır. Bu göçlerin ana nedeni işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. Koçköy özellikle Bursa, Aydın, İzmir, İstanbul ve Mersin illerine göç vermekte ve buralarda yaşayan insanlar köy nüfusunun yarısını oluşturmaktadır.
Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup tarımda en büyük payı şeker pancarı, yonca ve buğday oluşturmaktadır. Sulama kanalı olmadığı için arazinin %70’i ot yetiştirmek için kullanılmakta ve buda büyük bir geçim sıkıntısı meydana getirmektedir.Yine ekonomide en büyük payı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık almaktadır.
2013 yılında köyde yeni bir ilkokul inşa edilmiştir. Bazı evlere kanalizasyon sağlanmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.