Hasköy Otaç Köyü

Hasköy Otaç Köyü

Otaç Köyü haberleri, Hasköy Otaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Otaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Otaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hasköy Otaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Otaç köyü son dakika gelişmeleri, Otaç köyüne özgü yemekler, Hasköy Otaç köyünün tarihi, Otaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Otaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Otaç, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Otaç köyü resimleri ve Otaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hasköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hasköy Muş Arası Kaç Km? Hasköy Hava Durumu? Hasköy Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Hasköy Otaç Köyünde doğan biri var mı? Hasköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Otaç, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi Zirket'tir. Eski bir Ermeni köyüdür. Günümüzde köyde yaşayan halk Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı (Dap) beldesinden göç etmiştir.Otaç köyü, Hasköy'e 18 km, Muş'a 36 km'dir. Doğusunda Koğuktaş, batısında Böğürdelen, kuzeybatısında Yukarıüçdam ve kuzeydoğusunda Koçköy bulunmaktadır.
Köyün nüfusu 2000 yılı nüfus sayımlarına göre 258'dir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım tüm bölge köylerinde olduğu gibi çoğunlukla şeker pancarı, yonca ve buğday üzerinedir. Otaç köyünde diğer köylerden farklı olarak birkaç çiftçi meyvecilikle de uğraşmaktadır. Yine köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık önemli ekonomik kazançtır.
Köyde köy okulu bulunmaktadır. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy yolu stabilizedir. Köyde elektrik şebekesi bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.