Hasköy Yukarıüçdam Köyü

Hasköy Yukarıüçdam Köyü

Yukarıüçdam Köyü haberleri, Hasköy Yukarıüçdam köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarıüçdam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Yukarıüçdam köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hasköy Yukarıüçdam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıüçdam köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıüçdam köyüne özgü yemekler, Hasköy Yukarıüçdam köyünün tarihi, Yukarıüçdam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıüçdam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıüçdam, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıüçdam köyü resimleri ve Yukarıüçdam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hasköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hasköy Muş Arası Kaç Km? Hasköy Hava Durumu? Hasköy Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Hasköy Yukarıüçdam Köyünde doğan biri var mı? Hasköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıüçdam, Muş ilinin Hasköy ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi Kürtüçdam'dır. Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı (Dap) Beldesi'nden göç ederek bugün yaşanılan bölgeye yerleşilmiştir.
Hasköy'e 13 km, Muş'a 31 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Aşağıüçdam Köyü, doğusunda Koçköy, güneybatısında Böğürdelen Köyü ve güneydoğusunda Otaç Köyü bulunmaktadır.
Köyün nüfusu 500'dür.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda özellikle şekerpancarı, buğday ve yonca yetiştirilmektedir. Büyükbaş hayvancılık da ekonomide önemli yer tutmaktadır. Köyde küçükbaş hayvancılık yapılmamaktadır.
Köyde köy okulu bulunmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyde elektrik vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.