Hassa Ardıçlı Köyü

Hassa Ardıçlı Köyü

Ardıçlı Köyü haberleri, Hassa Ardıçlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ardıçlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Ardıçlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hassa  Ardıçlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ardıçlı köyü son dakika gelişmeleri, Ardıçlı köyüne özgü yemekler, Hassa  Ardıçlı köyünün tarihi, Ardıçlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ardıçlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ardıçlı, Hatay ilinin Hassa  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ardıçlı bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ardıçlı köyü resimleri ve Ardıçlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hassa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ardıçlı bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hassa Hatay Arası Kaç Km? Hassa Hava Durumu? Hassa Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Hassa  Ardıçlı Köyünde doğan biri var mı? Hassa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ardıçlı mahallesi Hatay ilinin Hassa ilçesine bağlı olan mahalledir.1952 yılında Ardıçlı'nın kuzeyinde yer alan Hacılar köyünde sel felaketi yaşanmıştır bunun üzerine 1954 yılında devlet şu anki Ardıçlı'nın konumuna afet konutları yapmıştır. 1971 yılında köy unvanı almıştır. Kırıkhan-Hassa karayolunun kenarına kurulmuş olduğu için kısa zamanda göç almış ve nüfusü artmıştır. 1992 yılında ise belediye statüsüne yükselmiştir. 2014 yılında Hatay'ın Büyükşehir olmasıyla beraber Hassa İlçesine mahalle olarak bağlanmıştır ve sayısı kesin olmamakla beraber 4500-5000 civarı nüfusu olduğu tahmin edilmektedir.
Beldenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.