Hatay’a Yök Onaylı ‘100. Yıl Köyü’ Desteği

Hatay’a Yök Onaylı ‘100. Yıl Köyü’ Desteği

Hatay’a YÖK Onaylı ‘100. Yıl Köyü’ Desteği Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Hatay’da meydana gelen depremin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla hayata geçirilen “100. Yıl Köyü” projesine destek veriyor....

Hatay’a YÖK Onaylı ‘100. Yıl Köyü’ Desteği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Hatay’da meydana gelen depremin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla hayata geçirilen “100. Yıl Köyü” projesine destek veriyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde uygulanan bu proje, depremzedeler için özel konutlardan oluşan bir yaşam alanı inşa etmeyi hedefliyor. Yapılan protokol kapsamında 1+1, 2+1 ve 3+1 planındaki 300 konut, kreş, ilköğretim okulu, kütüphane, spor alanları, pazar yeri, paylaşımlı iş yeri ve ibadethane gibi sosyal tesislerin yer alacağı bir köy oluşturulacak.

 

Projede yer alan konutlar, depremzedelere ücretsiz tahsis edilecek ve 3 yıl boyunca kullanılabilecek. Bu sürenin ardından konutlar öğrenci yurduna dönüştürülerek kiraya verilecek. Elde edilecek gelirler, depremden etkilenen jandarma personeli çocukları ile depremzede üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek. Proje, toplumsal dayanışma, iş birliği ve uzun vadeli bir yatırım olma nitelikleriyle dikkat çekiyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, bu projenin üniversite personeline ve depremzedelere umut olduğunu vurgulayarak, dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. Özvar, projeye katkı sağlayanlara teşekkür ederken, depremzedelerin acılarını azaltmanın ve toplumsal hayatın yeniden ayağa kalkmasına destek olmanın bu projenin en güzel yolu olduğunu ifade etti.(Bilim-Sağlık ve Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.