Hayrat Yıldırımlar Köyü

Hayrat Yıldırımlar Köyü

Hayrat Köyleri Arasında yer alan Yıldırımlar da kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Yıldırımlar da vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Yıldırımlar Köyü, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yıldırımlar Köyü Resimleri ve yıldırımlar köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Yıldırımlar Köyünde doğan biri var mı? Hayrat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hayrat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Hayrat Trabzon Arası Kaç Km? Hayrat Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Hayrat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Yıldırımlar, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir mahalledür. Trabzon iline 68 km, Hayrat ilçesine 3 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tamamıyla çaya dayanır. Hobi olarak arıcılık yapanlar da vardır.

Yıldırımlar , birkaç yıl öncesine kadar Pınarca mahallesine bağlı bir mahalle olarak bulunuyordu. Konumu nedeniyle köyle bağlantısının olmaması birçok sıkıntıyı beraberinde getirmekte idi. Kara yolu bağlantısı olmadığı için Şehitli ve Dereyurt köylerini dolaşarak Pınarca Köyü'ne ulaşmak mümkün oluyordu.

Uzun yıllar gündemden düşmeyen bağlantı yolu bir türlü gerçekleştirilememiş bu nedenle mahalle hiçbir hizmetten yararlanamamıştır. Mahallenin köy statüsüne kavuşması için yapılan çalışmalar 2002 yılında neticelenmeye başlamış, yapılan referandum olumlu sonuçlanmıştır. 2004 yılında da Yıldırımlar'ın köy olma serüveni tamamlanmıştır. Mahallemiz 07.06.2004 tarih ve 242 sayılı kararla köy statüsüne kavuşmuştur.

Muhtarlık seçimlerini oybirliği ile kazanan Fazlı Yıldırım mahallenin ilk muhtarı olarak tarihe geçmiştir. Mahallenin ikinci muhtarı İdris Yıldırım Ocak 2015 itibarıyla görevini sürdürmektedir. Mahallede cami inşatı ile açılmış olan yeni yolun ıslah çalışmaları devam etmektedir.

Karadeniz insanın genel meşgalesi olarak inşaatçılık ağırlıklı İstanbul'da yaşayan köy insanının ana geçim kaynağıdır. Yüksek okulda okuma oranı ise son kuşakla birlikte artmıştır. Bunun yanında son zamanlarda mahallede yeni binalar yapılmakta, var olan yapılar onarılmaktadır.

Mahallenin ileriki yıllarda daha güzel bir görünüme kavuşacağı tahmin edilmektedir. Mahallenin öncelikli ihtiyaçları arasında su ve yangın deposu bulunmaktadır. Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.