Hayvansal Ürünler Daire Başkanlığı’na Ziraat Mühendisi Atandı!

Hayvansal Ürünler Daire Başkanlığı’na Ziraat Mühendisi Atandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan “Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığına bir Ziraat Mühendisinin atanması doğru olmadığını açıkladı.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan “Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığına bir Ziraat Mühendisinin atanması doğru olmadığını açıkladı.

Özdemir, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, “Tarım ve Orman Bakanlığında “Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı” na Veteriner Hekim olmayan bir meslek sahibinin gelmesi doğru değildir. Nasıl “Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı” na Ziraat Mühendisi olmayan bir meslek sahibinin gelmesi düşünülemezse, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan “Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığına bir Ziraat Mühendisinin atanması doğru olmamıştır. Hayvan sağlığı, hayvan refahı, hayvan hakları, hayvan hareketleri, hayvansal ürünlerle ilgili konular, zoonoz hastalıklar kapsamında halk sağlığının belli birim ve dallarında, hem teknik hem idari anlamda Veteriner Hekimlik mesleği tüm dünyada kabul gördüğü üzere olmazsa olmaz bir meslektir. İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak her zaman akıl ve bilimden yana ve ülke menfaatleri doğrultusunda görüşlerimizi açıklamayı görev bildik. Bu bakış açısı ile kamuda yapılan atamalarda görev verilen kıymetli meslek sahiplerinin de ileride mahcubiyet yaşamaması ve ülkesine en iyi şekilde hizmet verebilmesi için yetkilileri hassasiyete davet ediyoruz”.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.