Hazer Dinari Camii’nin temeli törenle atıldı

Hazer Dinari Camii’nin temeli törenle atıldı

Kütahya'nın Zafertepe Mahallesi'ne, Hazer Dinari Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan Hazer Dinari Camii'nin temeli, düzenlenen...

Kütahya'nın Zafertepe Mahallesi'ne, Hazer Dinari Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan Hazer Dinari Camii'nin temeli, düzenlenen törenle katıldı.

Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel ve Ahmet Tan ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, Hazer Dinari Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Gözel, 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan camide, aynı anda 600 kişinin ibadet edebileceğini ifade etti. Caminin yaklaşık 900 milyon TL'ye mal olacağını belirten Gözel, "Hazer Dineri Camii'nin arsa alanı toplam bin 600 metrekare. Caminin oturduğu alan ise 400 metrekare. Burada ayrıca gasilhane, şadırvan, imam evi ve Kur'an Kursu bölümleri de olacak. Camimizin bir an önce tamamlanması için hayırseverlerin katkısını bekliyoruz" dedi.

Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, camilerin, Kabe'nin birer şubeleri olduğunu ifade etti. Kükrek, "Kütahya il genelinde bin 223 camimiz var. Ayrıca 17 caminin inşaatı ise halen devam ediyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Öncelikle bu temel atma töreninin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Cami yapmak ve yaptırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılan camilerimizle bu topraklara İslamiyet'in mührünü vuruyoruz. Bundan dolayı ben bu caminin başlangıcından bugüne kadar emeği geçen bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Belediye olarak, camilerimize her türlü hizmeti vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hazer Dineri Camii'nin temeli atıldı.(EFE)

Hazer Dinari Camii’nin temeli törenle atıldı

Hazer Dinari Camii’nin temeli törenle atıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.