Hazro Sarıçanak Köyü

Hazro Sarıçanak Köyü

Sarıçanak Köyü Haberleri, Hani Sarıçanak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sarıçanak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Sarıçanak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hazro Sarıçanak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıçanak köyü son dakika gelişmeleri, Sarıçanak köyüne özgü yemekler, Hazro Sarıçanak köyünün tarihi, Sarıçanak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıçanak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıçanak , Diyarbakır ilinin Hazro ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıçanak köyü Resimleri ve Sarıçanak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hazro Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hazro Diyarbakır Arası Kaç Km? Hazro Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Hazro Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Hazro Sarıçanak Köyünde doğan biri var mı? Hazro Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıçanak , Diyarbakır ilinin Hazro ilçesine bağlı bir mahalledir.

Diyarbakır iline 63 km, Hazro ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köy ana yola 1 km uzaklıkta ve Hazro çayı kenarındadır. çayın bulunduğu çukurdadır. Bu yüzden yazları çok sıcak olur. Yaz aylarında dere suyu çeltik tarlalarını sulamak için köyün batısındaki tepelere kanallar yardımı ile aktarılır bu yüzden dere yaz aylarında kurur.Köy Dicle nehrinin bir kolu olan Hazro çayının kenarında bulunan bir küçük tepenin üstüne yerleşmiştir. Etrafındada çok yüksek olmayan tepelerle çevrilidir. Kuzeyinde Hazro, güneyinde Düzevler, batısında Varınca, doğusunda ise Silvan yer alır. Deniz seviyesinden 550 metre yüksekliktedir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köye bağlı bir mezra vardır. Düzevler; Düzevlerin nüfusu 100 kişi kadardır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde 2006 yılında bir hayvan çiftliği kurulmuştur. Bu çiftlikte sığırlar yetiştirilmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde 2006 yılında bir hayvan çiftliği kurulmuştur. Bu çiftlikte sığırlar yetiştirilmektedir.Köyde tarım hayvancılıktan daha fazla yapılır bu yüzden köyün geçimi genellikle tarıma dayanır.Sarıçanak 98 isimli makarnalık buğday çeşidi bu köyde ıslah edilmiştir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu olan eski şebeke Y.S.E.MÜD tarafından 1968 tarihinde yaptırılan köy çeşmesi* son zamanlarda kuraklıktan nasibini alarak azaldı ve yeni içme suyu şebekesi 2005 te yapılmıştır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur ancak bir sabit telefon santrali vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde orta okul ve lise olmadığı için öğrenciler orta okulu ve liseyi Hazro veye diyarbakırda okuyor.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.