Hazro Ülgen Köyü

Hazro Ülgen Köyü

Ülgen Köyü Haberleri, Hani Ülgen Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ülgen Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Ülgen Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Hazro Ülgen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ülgen köyü son dakika gelişmeleri, Ülgen köyüne özgü yemekler, Hazro Ülgen köyünün tarihi, Ülgen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ülgen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ülgen , Diyarbakır ilinin Hazro ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ülgen köyü Resimleri ve Ülgen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hazro Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hazro Diyarbakır Arası Kaç Km? Hazro Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Hazro Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Hazro Ülgen Köyünde doğan biri var mı? Hazro Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ülgen , Diyarbakır ilinin Hazro ilçesine bağlı bir mahalledir.

Diyarbakır iline 85 km, Hazro ilçesine 13 km uzaklıktadır.Yukarısında Nergiz suyu yer alır.mearaları dagınıktır özellikle kaniya püşkülün üst tarafında bulunan gölet mezre mükemmeldir.hodik de eşşiz bir dogaya sahiptir

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Dağlarda ufak tefek ormanlar yer alır.Köyün ekonomisi tarım;nohut,mercimek, buğday,kavun yetiştirlimektedir. hayvancılığa;Küçük baş ( keçi,koyun),büyükbaş(dana,inek) ve kümes hayvancılığı(ördek, kaz,tavuk,hindi)geçim kaynaklarıdır.

Köyde, İlkokul vardır. Birleştirilmiş sınıf şeklindedir.. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. internet bağlantısı bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.