Hekim Göçü !

Hekim Göçü !

Hekim Göçü ! Haklarını alamadıkları gerekçesiyle 17-18 Mayıs tarihlerinde iş bırakan hekimler, ülkede gündeminin birinci sırasına yerleşti. Twitter #SağlıkÇöktüDoktorGöçtü etiketi ile yıkıldı!

Hekim Göçü ! Haklarını alamadıkları gerekçesiyle 17-18 Mayıs tarihlerinde iş bırakan hekimler, ülkede gündeminin birinci sırasına yerleşti. Twitter #SağlıkÇöktüDoktorGöçtü etiketi ile yıkıldı ! 

Hekimlerin ve sağlık personelinin başlattığı eylem süreci devam ederken, kamudan istifa eden ve yurt dışına giden hekim sayısı da her geçen gün artıyor !

İşte hekim hakları ile ilgili atılan twitler

Şehirler arası sağlık yolculuğu başladı artık. Bu şehirde şu branş yok diye insanlar başka şehirlere gidiyor. Bu bir sonuç bunu göremiyor musunuz? Sağlık sistemi çöktü ve doktorsuz kaldık!

Bugün Maldivler’de doktorluk yapmak üzere Türkiye’den ayrılacak bir arkadaşımızın veda yemeğine gideceğiz. Bakalım yakında kimi uğurlarız?

Hekimler iş bıraktı diye acilde kavga çıkartıyorlar. Böyle kısır döngü bir durum görmedim. Hekimler niye iş bıraktı, bu insanlar aylardır neyin hakkını arıyor diye düşünmemiş, zaten acil değil durumu, aynı tavır devam ediyor. Meslektaşlarımın yanındayım

Kamudan özele geçiş ya da ülke dışında hekimlik yapmak için yurt dışına gidişin altında ne yatıyor diye bakmak lazım…

Hekimler, özlük haklarının iyileştirmesini talep ediyor…Her gün başka bir hastanede doktor istifaları nedeniyle bazı kliniklerin kapatıldığını, hastaların 3-5 ay sonraya randevu alabildiğini, telafisi zor bir noktaya doğru gittiğimizi üzülerek görüyoruz.

#SağlıkÇöktüDoktorGöçtü bu süreç bağıra bağıra geldi, dilimizde tüy, içimizde çalışma şevki, gözümüzde fer bitti.

Sistem bitti, doktor bitti! sistem perişan halde, ana bilim dalları teker teker kapanıyor. Doktorsuz kalacaksınız derken bir sabah tüm doktorlar buharlaşmayacaktı, işte böyle böyle doktorsuz kalıyorsunuz, kalıyoruz.

Sistematik olarak yıldırdığınız hekimler istifa ediyor, yurt dışına gidiyor ya da başka meslek arayışına girdiler. Sağlık sistemi kırmızı alarm veriyor! Ülkemizde kendi mesleğimizi icra edebilmek için hak arayışlarımız devam edecektir.

Yarın, gezi gözlem amacıyla Dubai’de olan bir doktor grubuyla buluşacağız. Sanırım 10 veya daha fazla doktor arkadaş gelecekmiş buluşmaya. Bugün de 2 tane doktor arkadaşla buluştuk.

Tarih 05 Ekim 2021 uyarmıştık. Bugün ki geldiğimiz nokta da; Sistem çöktü, Bedelini hepimiz ödüyoruz. Sadece 2021 yılında 1400 hekim göç etti

Böyle giderse yıllar sonra bir belgeselci gazeteci hekimlerin ülkeden göçünü konu alan bir belgesel yapacak. Hekimler gurbette, ülkede sağlık sistemi çökmüş. Halk zaten kendi ayağına sıkmış. İş işten çoktan geçmiş. Sanırım istenen bu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.