Hekimlerden Asgari Ücret Tepkisi

Hekimlerden Asgari Ücret Tepkisi

Hekimlerin örgütlü olduğu Türk Tabipler Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki asgari ücret açıklamasına tepki gösterdi.

Hekimlerin örgütlü olduğu Türk Tabipler Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki asgari ücret açıklamasına tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Kamil Işık’ın Serbest piyasa koşullarında, mecbur bırakma gibi bir durum değil de, tavsiye niteliğinde bir asgari ücret tarifesi belirleyeceğiz” açıklaması üzerine 20 Eylül 2022 günü bakanlığa bir yazı gönderdiklerini bildirdi. Bakanlığa gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Hekimlik mesleğinin icra edilmesi, kamusal sorumluluk, mesleki gözetim ve denetim gerektirir. Hekim emeğinin niteliğinin korunması çabası aslında mesleki niteliğin dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanan yurttaşların aldıkları sağlık hizmeti niteliğinin korunması amacına yöneliktir. Asgari ücret tespit edilmesinin temel sebebi de hekimler arasında rekabet yaratılarak sağlık hizmetinin niteliğinin düşmesinin önüne geçilmesidir. Bu amaçla belirlenen asgari ücret tarafların ücreti serbestçe belirlemelerinde alt sınırı oluşturmaktadır.”

Maaşları OSGB’ler Elden Ödüyor !

6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu’na göre, hekimlik asgari ücret belirleme hak ve yetkisinin tabip odalarında olduğunun anımsatıldığı yazıda; İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün böyle bir yetkisinin bulunmadığı, dolayısıyla genel işlem şartlarına aykırı iş sözleşmelerinin hükümsüz olacağının altı çizildi. Yazının son bölümünde çok sayıda işyeri hekiminden gelen “maaşların büyük kısmının OSGB’ler tarafından elden ödendiğine” ilişkin şikayetlere yer verildi. Bu uygulamanın hem çalışanlar için hak kaybına yol açtığı hem de kamuyu zarara uğrattığı belirtilen yazıda, alanda etkin denetim yapılması gerektiği ifade edildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.