Hekimlerin Pandemi İsyanı

Hekimlerin Pandemi İsyanı

Hekimlerin Pandemi İsyanı ! Hekimlerin yüzde 71’i pandemide çalışma ortamının yetersiz olduğunu söyledi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağlık çalışanları; pandemide en ağır yükü taşıyan grupların başında geliyor....

Hekimlerin Pandemi İsyanı ! Hekimlerin yüzde 71’i pandemide çalışma ortamının yetersiz olduğunu söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağlık çalışanları; pandemide en ağır yükü taşıyan grupların başında geliyor. Uluslararası çapta yapılan birçok çalışmada, sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle toplumun diğer kesimlerine göre daha çok hastalanıp öldüğü kaydedildi. Pandemiye karşı en önde mücadele eden sağlık çalışanlarının güvenli çalışma şartları oluşturularak korunmalarının sağlanması büyük önem arz ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Toraks Derneği, “Pandemi devam ederken; TTB’nin 2021 Eylül’de 6178 hekimle yaptığı ankete göre, hekimlerin %71’i çalışma ortamlarının pandemi koşullarına uygun olmadığını, yüzde 68’i çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle hastalarına yeterince vakit ayıramadığını, yüzde 45’i aylık gelirinin geçinmesine yetmediğini, yüzde 75’i salgın sürecinde herhangi bir ek ödeme almadığını, yüzde 84’ü ise çalışma hayatları boyunca en az bir defa sözel veya fiziksel şiddete uğradıklarını belirtmiştir” şeklinde açıklama yaptı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.