Hıdırellez duası nedir ve ne zaman yapılır?

Hıdırellez duası nedir ve ne zaman yapılır?

Her yıl 5-6 Mayıs'ta kutlanan Hıdırellez, baharın gelişini, Hızır ve İlyas'ın efsanevi buluşmasını kutlayarak umut dolu bir döneme işaret eder.

Hıdırellez, her yılın 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanır ve baharın müjdecisi olarak kabul edilir. Bu özel gün, Hızır ve İlyas'ın dünyada buluştuklarına inanılır. Hıdırellez duası ve dilek ritüelleri, bu geleneksel bayramın önemli bir parçasıdır.

Hıdırellez duası nasıl yapılır?

Özellikle şu sözlerle dua edilebilir: "Bin bir adım bir adım, Allah bir adım adım, Kerim kerem Allah. Başımda bir duman var, yardım eyle ya Allah. La ilaha illallah muhammeden resullullah, yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin."

Hıdırellez'de dilek nasıl dilenir?

Geleneklere göre, dilekler genellikle bir gül ağacının altında ifade edilir. Dilekler kağıda yazılır ve ağaca asılır veya doğrudan toprağa çizilir. Ertesi sabah, bu dilekler toplanır ve suya bırakılır. Başka bir ritüelde ise, gül ağacına para asılır. Bu paralar ertesi gün toplanır ve özel bir amaç için saklanır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.