Himmet Karadağ: “Şuan kamuda fazladan 250 milyar likit varlığımız var”

Himmet Karadağ: “Şuan kamuda fazladan 250 milyar likit varlığımız var”

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Bizim şu an kamuda fazladan 250 milyar likit...

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Bizim şu an kamuda fazladan 250 milyar likit varlığımız var fakat yönetilmiyor. Bu fonu güzel bir şekilde kullanacağız" dedi.

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Eylül ayı Meclis Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Varlık fonunun anlatılması gerektiği gibi anlatılamadığına ve haksız eleştirilere maruz kaldıklarına vurgu yapan Karadağ, "Varlık fonu konsepti maalesef ülke gündemimizdeki siyasi hadiseler sebebiyle hak ettiği yeri alamadı ve anlatılması gerektiği gibi anlatamadık. Birçok yanlış soru ve cevapla hep gündemde yer aldı. G20 ülkelerinin tamamında varlık fonu var. Varlık fonu olmayan G20 ülkesi şuan itibariyle yok. Yine OECD ülkelerinin tamamında varlık konsepti tamamıyla çalışıyor" diye konuştu.

"Kamuda fazladan 250 milyar likit varlığımız var fakat yönetilmiyor"

Ekonominin birinci ligine uygun bir şekilde hareket edeceklerini ve varlıkları güzel bir şekilde kullanacaklarını ifade eden Karadağ, "Ülkemizin gerçekten çok nitelikli ve değerli kaynakları var. 50 milyar dolarlık varlığımız var. Varlık yok diyenler; bizim şuan kamuda fazladan 250 milyar likit varlığımız var fakat yönetilmiyor. Bu fonu güzel bir şekilde kullanacağız" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.