Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Muğla’da

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Muğla’da

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Muğla'da bir dizi ziyaret...

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Muğla'da bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı.

İlk önce Gökova Padok Premium Hotel ve Atlı Spor Kulübünde binicilik ve atlara ilişkin bilgi alarak Padokta incelemelerde bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde "Kapurcuk Kültür ve Gastronomi Evi" açılışına katıldılar. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültür evinin öneminin sadece ekonomi ve turizmle sınırlı olmadığını, medeniyetin değerlerini ve kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak açısından da önem taşıdığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, "Marmaris, doğasıyla ve yetiştirdiği değerlerle Türkiye'nin göz bebeği. Müthiş bir iklim, doğa, toprak ve böyle güzel insanlar vermiş. Burada güzel bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyorum. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Daha ileriye gitmek daha da zengin olmak istiyorsak yolu tek, birliktelikten başka çare yok." diye konuştu.

Açılış töreninin ardından, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Muğla Valisi Esengül Civelek, beraberlerindeki oda ve başkanları ile birlikte Muğla programı kapsamında, Milas ilçesindeki Hekatomnos Uzun Yuva Kurtarma Kazısı Milas Müzesi'ni ziyaret etti.

Müze yetkililerince, Hisarcıklıoğlu, Parmaksız ve Vali Civelek'e yapılan kazılar ve müzedeki eserler hakkında bilgi verilirken, tarihi bölgenin geçmişine ilişkin detaylı sunumlar yapıldı.

Daha sonra Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Muğla Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen'in ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Muğla'nın tarih ve turizm kenti olduğu gibi aynı zamanda bir tarım kenti olduğunun altını çizdi. Ortaklık kültürünün üzerinde duran TOBB Başkanı, kazanca ulaşmanın ve ticarette başarılı olmanın yolunun iyi bir ortaklık kültüründen geçtiğini bildirdi.

Ticaret Borsası yeni hizmet binası açılış törenin ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından "81 ilde 81 okul" projesi kapsamında Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi'ne yapılacak olan TOBB Fen Lisesi'nin temeli atıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaptı. 6 Bin 110 metrekare alana yapılacak ve 16 derslikle 480 öğrencinin eğitim alacağı lisenin bir yıl sonra tamamlanacağı öğrenildi.

Temel atma törenine; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla TSO Başkanı Bülent Karakuş, Trabzon TSO Başkanı Şadan Eren, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Son olarakta, Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız beraberindeki heyetle birlikte Muğla Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Kentteki gelişmeler ve projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Esengül Civelek'in bürokrat tecrübesini Valilik görevinde gayet başarıyla kullandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Sizin gibi bir Vali Muğla için bir şans. Çalışmalarınızı ve iş alemini anlayan yaklaşımınızı takdirle karşılıyoruz" dedi.

Vali Civelek'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sorumluluk sahibi olmanın ve yaptıkları faaliyetlerin takdir edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Muğla’da

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Muğla’da

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.