Hisarönü Köyü ve Tatil Beldeleri

Hisarönü, geçmişten günümüze değin birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu koyun tarihi MÖ. 1200 yıllarına kadar tarihi uzanır. Koy etrafında şöyle bir gezintiye çıktığınızda; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izleri rahat görebilirsiniz.

Sizi bu yaz, bir yere davet etmek istiyorum. Neresi mi? El değmemiş doğası, tertemiz denizi, iri kiremit renge sahip kumlu plajları ve sakinliğiyle bilinen bir yere. Marmaris Hisarönü köyüne ve onun tatil beldelerine gidiyoruz. Bu bölgeye gelen tatilcilerin uğrak yerlerinden biri olma özelliğini yıllar geçmesine rağmen hala koruyan, gizli bir cennettir. Bana göre Marmaris’in en sakin tatil beldelerinden biridir.

Geçmişten günümüze değin birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu koyun tarihi MÖ. 1200 yıllarına kadar tarihi uzanır. Koy etrafında şöyle bir gezintiye çıktığınızda; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izleri rahat görebilirsiniz. Dar ve dönemeçli bir yol olan ve bir ara epeyce yükselen Marmaris-Datça yolunun en keyifli tarafı ise bir yanda Hisarönü, öte yanda Gökova körfezinin ayaklar altına serildiği bir manzaraya sahip olmasıdır.

Hisarönü Körfezinde birçok güzel koy mevcuttur. Denizi sığ, kumu kiremit rengindedir. Son dönemler Hisarönü tatil beldeleri, Marmaris’in kalabalığından uzak, sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin, başlıca seçeneklerinden birini oluşturmaktadır. Hisarönü ’nün her zaman esintili nemsiz kuru havası ve temiz denizi astım ve kalp rahatsızlıkları olanlara iyi geldiği de bilinmektedir.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar